De baby 29 jul 2018 Marleen Staal

7 Manieren om de mijlpalen van je baby vast te leggen

Je baby mag misschien al bijna kruipen, de tijd vliegt daarentegen snoeihard voorbij. Elke maand is weer een moment om nooit te vergeten. Extra leuk voor later dus om de mijlpalen van je baby vast te leggen. Voor alle crea bea’s en bebes!

Zat er maar 24/7 een camera op je hoofd geplakt zodat je dat eerste lachje, stapje en kraaitje kon vastleggen. Ach, gelukkig sta je er zelf met je neus bovenop en mis je niks: dat is het belangrijkste. En de rest van de Kodak-momentjes leg je vast met je camera en een flinke dosis creativiteit.

Mijlpalen deken

Een trend die ineens (boven de lakens) opkomt op social media is het mijpalen dekentje. Misschien heb je hem al gespot. Het is simpelweg niet meer dan een doek of laken die is versierd met cijfers en kleuren, om zo aan te geven hoe oud jouw baby is. Heel makkelijk om zelf te maken of anders een Photoshop-grage vriendin lief aan te kijken.


Bron

Kaarten

In elke babywinkel tegenwoordig wel te krijgen: mijlpalenkaarten. Heel makkelijk natuurlijk, maar ook deze kun je zelf maken. Met stevig karton, een vaste hand en wat Pinterest-inspiratie kom je al een heel eind. Je kan het ook nog een stapje hoger – letterlijk – brengen en variaties bedenken als slingers of ballonnen. Alles waar je het getal van de maand op kan schrijven kan dienst doen als mijlpaalkaart!


Bron

Progressiefoto’s

Er gebeurt niet alleen een hele hoop als de baby in je buik zit, eenmaal eruit blijft hij of zij maar groeien. Soms kun je misschien niet meer voorstellen dat dit kleine hummeltje in jouw buik heeft gezeten. Maak elke maand, vanaf het moment dat je zwanger bent tot aan de eerste verjaardag in steeds dezelfde outfit een foto. Van klein buikje tot enorme toeter tot pasgeboren en 1 jaar oud.

Video timelapse

Maak korte videootjes van je baby van een paar secondes van steeds hetzelfde moment. In bad gaan, eten in de kinderstoel of jullie wekelijkse wandeling door het bos. Probeer het perspectief wel in alle video’s gelijk te houden, om zo de groei van je kleintje beter vast te leggen.

Plak deze fragmentjes vervolgens aan elkaar in een edit-programma – of vraag een lieve oom of hubby met een hobby – een tof muziekje eronder, de snelheid verhogen en je hebt een fantastische, originele timelapse.

Letterboard

De letterborden zijn niet meer aan te slepen in menig interieur. Het is net wat leuker om een boodschap op achter te laten dan een post it op de koelkast. Of niet?

Je kan zo’n letterbord ook gebruiken als mijlpaalbord voor je kleintje. Je kan erop zetten hoe oud hij of zij is, een mooie boodschap meegeven of een grappig moment delen: “Today I pooped myself three times untill I got nothing to wear.”

Infographic van het eerste jaar

In één beeld vangen wat er in het eerste jaar is gebeurd en wat jouw baby helemaal uniek maakt is moeilijk. Maar wie houdt er niet van een uitdaging? Inlijsten en ophangen in de babykamer!


Bron

Groeifoto’s met knuffel

Heeft jouw baby een lievelingsknuffel? Of kwam opa met een enorme harige hond aanzetten bij de eerste kraamvisite? Gebruik deze knuffel als hoofdonderwerp van je groeifoto’s. Je hebt goed vergelijkingsmateriaal hoe hard jouw kleintje wel niet groeit.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 Manieren om de mijlpalen van je baby vast te leggen
Sluiten