De mama 15 jun 2018 Marleen Staal

7 Beautytips om ‘s ochtends sneller klaar te zijn als je een baby hebt

Als je die al had, dan is er niks meer van die zwangerschapsglow overgebleven nu de baby er eenmaal is. Als je ‘slaap’ in een potje kon stoppen, zou je elke minuut smeren. Dus tijd om uitgebreid voor de spiegel te staan? Ha, ha… Deze beautytips helpen je om snel en tóch verzorgd de deur uit te gaan!

Beautytips

Je moet er misschien niet aan denken als de spetterpoep aan je wenkbrauwen hangt. Maar diezelfde wenkbrauwen een beetje in model brengen en verzorgd de deur uit gaan, geeft je misschien net een beetje power om de dag door te komen. Helemaal mooi als dit ook binnen een minuut is gepiept.

LEES OOK: 7 geniale manieren om als volwassene ook babyproducten te gebruiken

1. Schoonmaken en voeden

Een huidje zo zacht als de billetjes van je baby? Die krijg je door veel te smeren. En nee, dan hebben we het niet over foundation. Investeer in een vochtinbrengende dag- en nachtcrème, want aan vocht kom je chronisch tekort nu je moeder bent.

Maak daarnaast trouw elke ochtend én avond goed je gezicht schoon. Van vet en vuil gaat je huid niet stralen. Na een paar weken zul je al verschil merken en ziet je huid er beter uit.

2. Meerdere doeleinden

Investeer in goede gadgets of producten die meerdere doelen dienen. Zoals een CC cream dat je huid voedt én een beetje camoufleert. Of een mascara dat krult en volume geeft. En tegenwoordig heb je Zeer Handige Hulpjes die het leven voor de spiegel een stukje dragelijker maken. Zoals een borstel en föhn (of steilfunctie) in één apparaat. Heb je gelijk wat cadeautips voor je verjaardag.

3. Basis ‘overdag’-look

Wen jezelf een nieuwe ‘overdag’-look aan die je heel makkelijk kan aanpassen naar een avondmake-upje. Draag bijvoorbeeld overdag alleen maar mascara en wat BB cream en voeg ‘s avonds – als je een keer uit eten gaat met je lief of een verjaardag hebt – een klassiek zwart lijntje boven je oog toe. Vleugje rode lipstick erbij en je Franse, simpele look is compleet.

4. Permanente make up

Ja, (semi)permanente make-up gaat tegenwoordig een paar stapjes verder dan alleen heftig getatoeëerde, blokvormige wenkbrauwen zoals ze het vroeger deden. Eén keer in de paar weken je wimpers laten liften en verven of je wenkbrauwen bij laten kleuren is niks vergeleken bij elke dag stuntelen met honderd kwastjes en potloodjes. Zoek een goede beautysalon in de buurt en plan een twee maandelijks bezoekje in. Scheelt je dagelijks een hoop gedoe.

LEES OOK: Dat het vrouwenlijf ook ná de bevalling prachtig is, bewijzen deze foto’s

5. Denk uit de box

Lippenstift kun je voor van alles gebruiken. Natuurlijk gebruik je ‘m allereerst voor je lippen, maar dep met je vingertoppen wat over je wangen en je hebt een blush. Net zoals dat lippenbalsem perfect werkt om je Tarzan-wenkbrauwen in toom te houden (ziet er gelijk verzorgd uit!) en babypoeder op je wimpers meer volume geeft als je daarna mascara gebruikt.

6. Denk vooruit

Vlecht je natte haar voordat je gaat slapen, zodat je de volgende dag een mooie gladde slag in je haar hebt. En ga je op vakantie? Laat je nagels lakken met een gellac. Dat gaat er niet af, hoeveel poepluiers je ook verschoont, dus heb je twee weken lang verzorgde nagels waar je geen omkijken meer naar hebt.

7. Fiks het

Gebruik een fix-spray nadat je make-up erop zit. Hoe erg je ook in de weer bent die dag, je make-up blijft langer en beter zitten. Dus hoef je niet te denken aan onbelangrijke zaken als het bijwerken van je make-up.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 Beautytips om ‘s ochtends sneller klaar te zijn als je een baby hebt
Sluiten