7 babyhacks die elke kersverse moeder moet weten (deel 2)

Daphne de Groot 21 nov 2017 De baby

Met doorwaakte nachten, overgebleven resten van zwangerschapshormonen en immer onverwachte poepexplosies is ons nieuwe leven als moeder al ingewikkeld genoeg. Een paar tips om het allemaal wat makkelijker te maken zijn daarom altijd welkom, toch? Gisteren deelde we al de eerste zeven babyhacks die je niet wilt missen. Vandaag hebben we er nog zeven!

8. Slaap wanneer de baby slaapt

Dit lijkt een beetje een duh-momentje. Maar er zijn meer dan genoeg moeders die wakker blijven om bijvoorbeeld de was te doen/de ramen te lappen/zichzelf paniekerig af te vragen hoe lang ‘ie dit keer zal slapen. Niet doen. Gewoon lekker een tukkie doen. Word je blij van. Nog meer redenen nodig? Check ze hier.

9. Voed je baby wanneer hij wakker wordt, i.p.v. als hij moet gaan slapen

Naast dat het een heel lastige gewoonte is om later te breken, is het ook gewoon fijner voor je baby om gevoed te worden als hij wakker wordt. Zo heeft hij genoeg energie voor de tijd dat hij wakker is.

LEES OOK: Moeder deelt briljante hack om je baby binnen een paar seconden te laten slapen

10. Ren niet de babykamer in bij het minste of geringste huiltje

Jij mompelt ook wel eens in je slaap, toch? Als je meteen de kamer in rent zodra je ook maar íets hoort, dan weet je nooit zeker of je baby echt klaar is met slapen. Soms kan hij een beetje huilen in zijn slaap, dat kan geen kwaad. Dus wacht eventjes een minuutje, en zet het huilen echt door? Ga dan naar binnen.

11. Iets met een bad, een wasmand en een baby die kan zitten

Als je baby kan zitten, kan het leuk zijn om de wasmand in het bad te zetten. Baby lekker spetteren, speeltjes kunnen nergens heen. Je moet er natuurlijk altijd bij blijven zitten (!), maar het is wel lekker ontspannen.

12. Gebruik white noise om je baby in slaap te brengen

White noise is echt geniaal als je je baby wilt laten slapen, zeker tot je baby een jaar of 1 is. Je kunt geluiden opzoeken op YouTube, of bijvoorbeeld een waterkraan laten lopen of een föhn aanzetten. Om milieuredenen zijn wij vooral fan van optie 1. Check ook dit artikel over white noise.

LEES OOK: 10 briljante hacks voor een babyproof huis

13. Probeer dit als je je baby wakker wilt maken voor een voeding

Wat koude lucht over zijn huid zorgt ervoor dat hij instant (maar gentle) wakker wordt. Verschoon bijvoorbeeld zijn luier. Twee vliegen in een klap.

14. Maak foto’s, heel veel foto’s

Neem de tijd om elke expressie, elke mijlpaal (of ‘ie nou in het babyboek staat of niet), elk bijzonder momentje vast te leggen. De tijd gaat zo ongelooflijk hard, en geloof ons, later ben je er heel erg blij mee.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Reageer op artikel:
7 babyhacks die elke kersverse moeder moet weten (deel 2)
Sluiten