De baby 20 nov 2017 Daphne de Groot

7 babyhacks die elke kersverse moeder moet weten (deel 1)

Met doorwaakte nachten, overgebleven resten van zwangerschapshormonen en immer onverwachte poepexplosies is ons nieuwe leven als moeder al ingewikkeld genoeg. Een paar tips om het allemaal wat makkelijker te maken zijn daarom altijd welkom, toch? Deze babyhacks wil je echt niet missen!

1. Smeer de billetjes van je pasgeboren baby in met wat kokosnoot- of amandelolie

Ben je bekend met meconium? Dat is de kleverige, zwarte poep die je baby in de baarmoeder produceert, en hij in de eerste paar dagen na zijn geboorte naar buiten werkt. De olie maakt de billen van je baby precies vet genoeg om ervoor te zorgen dat de poep er makkelijk vanaf glijdt als je het schoonmaakt met een doekje. Doe je dat niet, dan kun je er wel een goede middag voor uittrekken.

2. Ken alle geheimen van ‘het rompertje’

Een geheim waar nog steeds niet iedereen van op de hoogte is en dat is zó zonde! De knoopjes bij het halsje van de romper kun je lostrekken, zodat je het rompertje heel makkelijk naar beneden uit kunt trekken. Erg fijn in het geval van een poepexplosie, omdat je het hoofd van je baby nou eenmaal niet graag insmeert met zijn eigen poep. (Of wat voor poep dan ook trouwens, maar je snapt ons wel). Check ook dit filmpje, om precies te zien hoe het werkt.

LEES OOK: 20 hacks die het ouderschap (veel) leuker maken

3. Leg bij het verschonen van je baby, een schone luier onder de vieze

Maak je baby schoon met een babydoekje, leg de doekjes in de vieze luier, trek deze weg en leg ‘m meteen op de frisse, schone luier. Dit scheelt tijd. En in het geval dat je een jongetje heb kunnen die paar seconden er toch weer voor zorgen dat je niet volledig ondergeplast wordt. Toch leuk.

4. Gebruik deze hack als je baby zijn medicijnen niet wil nemen

Het enige wat je nodig hebt is een rietje en een fles. Hoe dat dan precies werkt? Dat zie je hier.

FOR ALL MUMMIES…So for the last 24hours ive struggled to get alfie to take calpol, he has ended up covered in half of…

Geplaatst door Helena Lee op zaterdag 14 oktober 2017

5. Doe een fietsoefening als je baby last heeft van darmkrampjes

Je legt hem heel simpel op zijn rug en beweegt zijn beentjes rustig alsof hij ‘fietst’. Hierdoor kan hij zich snel beter voelen.

LEES OOK: Wat is er nou, liefje? 7 mogelijke redenen waarom je baby huilt

6. Leer hoe je je baby moet inbakeren

Inbakeren is het in doeken wikkelen van een baby van zijn schouders tot voeten. Makkelijker is nog om een kant-en-klare inbakerdoek te kopen, of een bakerzak. Dat is een soort slaapzak zonder armsgaten waarin je kind zich verder wel kan bewegen. De armen zitten strak ingewikkeld, de benen iets losser. Zo wordt je baby beperkt in zijn bewegingen en kan hij zich makkelijker overgeven aan de slaap. Hij schrikt niet alleen minder snel wakker van zijn eigen onrust, hij slaapt ook dieper omdat hij zich geborgen voelt. Inbakeren is trouwens niet altijd de oplossing, dat is wel goed om op te letten. Vraag altijd het consultatiebureau om advies als het om inbakeren gaat.

7. Houd je baby niet langer wakker dan 1,5 uur

Het is natuurlijk erg verleidelijk om je baby wat langer wakker te houden, in de hoop dat hij ‘s nachts langer doorslaapt. Alleen werkt het helaas niet zo, vooral niet in die eerste maanden. Pasgeboren baby’s hebben ontzettend veel slaap nodig. En krijgen ze dat niet, dan worden ze chagrijnig. Heel. Erg. Chagrijnig.

Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen: 11 x geniale hacks die elke zwangere vrouw moét weten.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 babyhacks die elke kersverse moeder moet weten (deel 1)
Sluiten