6x zo geef je je baby een ontspannende voetmassage (én verlichting bij pijntjes)

Wie houdt er nu niet van een voetmassage? Volgens diverse geneeswijzen komen alle zenuwpunten en verbindingen in het lichaam samen in de voeten. Hier zou je, door op de juiste manier te masseren, kleine klachten bij je baby mee kunnen verminderen. En anders is een massage ook wel gewoon heel leuk om te geven, toch?

Geen wondermiddel

Hierbij wel een kleine disclaimer: het is natuurlijk altijd het beste om naar de dokter te gaan om klachten te onderzoeken. Zeker als deze verergeren of aanhouden. Je baby masseren is immers geen wondermiddel, maar kan misschien wel lichte klachten verminderen.

Ook als je baby geen last heeft van kwaaltjes, is een ontspannende massage wel op z’n plaats. Dat doe je als volgt:

1. De tenen

Wrijf over de topjes en de onderkant van de tenen. Als je baby last heeft van hoofdpijn of doorkomende tandjes, kan dit de pijn helpen verminderen.

2. Het midden van de voet

Druk met je duim zachtjes op het midden van de voeten. Als je baby last heeft van zijn bijholte/sinus kan de zachte druk dit verlichten. En dat is vast welkom, aangezien het zelfs voor een volwassene knap lastig kan zijn. De onderkant van de voet staat in verbinding met dat deel van het lichaam.

3. De voetzool

Waarschijnlijk is je baby nu al heerlijk aan het ontspannen. Bij de volgende stap ga je je meer richten op de voetzool. En dan met name bij het stuk dat tussen de tenen en het midden van de voet zit. Druk hier zachtjes en wrijf afwisselend in draaiende bewegingen over de huid. Als je baby wat benauwd is of last heeft van hoestbuien, kan dit helpen.

LEES OOK: Is je baby verkouden? Dit kun je doen om de klachten te verminderen

4. De voetzool, deel 2

Uitgemasseerd bij punt drie? Ga dan met je vingers meer naar beneden. Blijf dezelfde bewegingen en manier van masseren aanhouden. Er lijkt niet veel verschil in te zitten, maar qua opluchting en ontspanning is die er wel. Dit deel van de voet staat in verbinding met de longen en buik. Vooral een fijne plekje als je baby wat last heeft van zijn maag.

5. De voetzool, deel 3

De kans is groot dat je dit deel al meeneemt bij de massage van punt 4, zo groot is een babyvoet immers niet. 😉 Door extra te masseren bij het gedeelte tussen het midden van de voet en de hiel help je verstopping en winderigheid het lichaam uit.

6. De hielen

Tot slot zijn we aangekomen bij de hielen. Ligt je baby al heerlijk te slapen of glimlacht de kleine lief naar je? Het masseren van de hielen, verlicht last bij de heupen. Dit is vooral handig als je baby net leert kruipen of de eerste stapjes gaat zetten.

Laat je het masseren liever aan een ander over? Deze Baby Spa ziet er niet verkeerd uit.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Remedy Daily

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6x zo geef je je baby een ontspannende voetmassage (én verlichting bij pijntjes)
Sluiten