Zwanger 12 mei 2018 Soraya Vogelaar

6 redenen om Moederdag te vieren als je nog zwanger bent

Moederdag is in zicht, tijd voor een feestje! Oké, jouw baby zit nog lekker comfortabel in je buik, maar dat betekent niet dat je geen Moederdag kan vieren. De volgende redenen zijn perfect om jezelf alvast helemaal in de watten te (laten) leggen.

1. Je bent eigenlijk al moeder

Want laten we eerlijk zijn: je hebt een baby. Dat ‘ie nog in je buik zit is slechts een detail. Je zorgt tenslotte toch elke dag al voor jullie kleine wonder? Je hebt zijn of haar gezichtje al een beetje kunnen zien op de echo. Hij of zij kan je nog geen knuffel en kusjes geven op Moederdag, maar schopjes tellen net zo goed mee. 😉

2. Een zwangerschap is een hele prestatie

Het is niet bepaald makkelijk om een mens in je te laten groeien. Ochtendmisselijkheid, oververmoeidheid, opgezwollen voeten: need we say more? Jij verdient het gewoon om in het zonnetje gezet te worden. Ontbijt op bed? Dat zou eigenlijk standaard bij de zwangerschap moeten horen.

LEES OOK: 16x de allergrappigste tweets over het moederschap die op je lachspieren werken

3. Je partner is superlief

Je partner aanbidt je altijd al, maar sinds je zwanger bent lijkt dit nog tien keer meer zo te zijn. Misschien staat je al een verrassing te wachten en wordt je helemaal in de watten gelegd. Maar je mag voor de zekerheid ook best hier en daar een hint geven dat je het wel leuk vindt om vast Moederdag te vieren in plaats van te wachten tot volgend jaar. Hint op ontbijt op bed, samen leuke dingen doen en een verwendagje.

4. Het is ook een feestje voor de familie

Voor jouw moeder (en oma/tante/zus) is het natuurlijk ook Moederdag. Zie dit als een dag om ook stil te staan bij jullie band. Ga bij gezellig bij ze op de koffie of ga met z’n allen heerlijk uit eten.

LEES OOK: Haha mannen delen de meest hilarische berichten over hun zwangere vrouw

5. Je bent wel toe aan een feestje

Het wordt iets meer een gezellige high tea of lunch dan een knalfuif. Toch kan het nog steeds leuk en feestelijk zijn. Een leuke dag kan je het spannende gevoel van de bevalling en moeder worden, doen vergeten.

6. Het zijn de kleine gebaren die je bijblijven

Het hoeft helemaal niet over de top te zijn. No pressure. Het kan al bijzonder voelen met een leuke Moederdagkaart en een knuffel van je partner. Een simpel gebaar dat zegt: ‘Schat je wordt een fantastische moeder’ blijft je voor altijd bij.

Brit+Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 redenen om Moederdag te vieren als je nog zwanger bent
Sluiten