Zwanger 19 sep 2018 Marleen Staal

6 Kledingtips voor je zwangerschapsfotoshoot

Zwanger zijn, dat is een gevoel dat je nooit vergeet. Het is moeilijk uit leggen, maar daarom extra mooi om deze periode in je leven vást te leggen op de gevoelige plaat. Met de juiste kledingtips haal je het maximale uit een zwangerschapsfotoshoot. Hoeft de fotograaf alleen maar te klikken en jij? Say cheese!

Zelfverzekerd tijdens je zwangerschapsfotoshoot

Zwangerschapsfotografen weten precies hoe ze dit moeten aanpakken, het is per slot van rekening hun baan, maar jij kunt ze zeker wel een handje helpen. Door van tevoren goed na te denken over wat je graag wilt dragen tijdens deze shoot bijvoorbeeld. Want als jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt, zie je dat terug op de foto’s. Wij verzamelden de beste kledingtips voor je.

1.Draag geen trends

Dat dit jaar het luipaardprintje overal te spotten is, wil niet zeggen dat je over tien jaar er nog steeds zo op terug kijkt met een blik ‘wat lekker hip’. Nu hoef je in je shoot niet helemaal voor all white of black te gaan, maar probeer het neutraal te houden en speel met accessoires om de look je eigen te maken. Tenzij je jou kunt uittekenen in die ene geruite blouse, dan is het juist mooi en typerend om dit aan te trekken voor de foto.

Neutrale kleuren en materialen zoals spijkerstof en wit katoen zijn tijdloos en het zit altijd goed. Twijfel je welke kleuren je het beste staan? Verwen jezelf dan eens met een kleurspecialist. Zo’n sessie kost misschien wel een paar centen, maar je weet wel gelijk welke kleuren het beste voor je werken.

Dít is het beste moment om een zwangerschapsfotoshoot te houden

2. Ga voor de minimalistische look

Veel tierelantijntjes, rouches en bloemen kan druk ogen op de foto, waardoor de aandacht wordt afgeleid van je buik. Strakke vormen benadrukken juist je buik. Een lange, soepelvallende jurk is natuurlijk de old time klassieker bij zwangerschapsfoto’s, maar een top of jurk die strak zit rond je buik kan ook heel mooi zijn.

3. Skip de accessoires

Je buik is je accessoire, dus eigenlijk heb je niet veel meer nodig. Een riem is dan weer wel een leuk item, die kan je buik mooi accentueren. Of misschien een speciaal sieraard met een waardevolle betekenis die je draagt tijdens de shoot. Kies niet klakkeloos voor een leuk paar oorbellen, maar kies bewust. Eén sieraad of accessoire dat opvalt en houd de rest minimaal. En als je over the top gaat, doe het dan helemaal. Een enorme bloemenkrans a la Beyoncé of doeken en sieraden overal.

4. Kijk naar het seizoen

Oranje en bruinachtige tinten staan prachtig in de herfst, terwijl okergeel en wit ‘zomer’ schreeuwen. Het seizoen waarin je zwanger bent, bepaalt voor een deel ook hoe je je voelt. Je krijgt er bepaalde herinneringen bij. Dus het is mooi als de zwangerschapsfotoshoot in stijl past bij de weersomstandigheden.

Speel ook met het weer. Verplaats juist de shoot naar buiten als het regent of sneeuwt. Of plan in de zomer de shoot bij een meertje of het strand. Je hoef je zeker niet te beperken tot een studio binnenshuis, al hoewel een melkbad in de badkuip of een cute kooksessie met je partner in de keuken ook heel uitgesproken is.

Zo’n zwangerschapsfotoshoot zie je niet vaak, haha!

5. Twee outfits

Neem altijd een optie B mee naar de shoot. Mocht je je die dag toch anders in je vel voelen, is het altijd fijn een tweede keuze te hebben. Als je ervoor zorgt dat je makkelijk zittend ondergoed aan hebt, is omkleden zo gedaan.

Het kan leuk zijn om twee totaal verschillende looks aan te hebben, zodat je ook compleet andere foto’s krijgt. Zo kun je dat lijstje op de vensterbank nog eens een keer gezellig verwisselen.

6. Balans met je partner

Doe je de fotoshoot samen met je partner? Probeer dan niet te overduidelijk in matchy matchy outfits te poseren. Dat voorkomt dat het er té gelikt uitziet, een beetje speels staat spontaan. Kies bijvoorbeeld voor allebei één denim detail of laat de kleur roze of rood op een subtiele manier in jullie kleding terugkomen. Zo vormen jullie toch één geheel, zonder dat het er te gemaakt uitziet.

Je kan ook met een beetje humor werken en in de fotoshoot terug laten komen hoe dik jouw buik is versus zijn bierbuik. Of net doen alsof hij degene is die last heeft van zwangerschapskwaaltjes. In dat geval is het misschien wel grappig als hij kleding draagt van jou of open en bloot met zijn buik poseert. Kijk goed wat bij jullie past en wat je centraal wilt stellen. Humor, liefde of juist heel vrolijk: het is jouw shoot en jouw dag!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
6 Kledingtips voor je zwangerschapsfotoshoot
Sluiten