Say what?! Deze 6 eigenaardige dingen kunnen een teken zijn dat je zwanger bent

Zwangerschapskwaaltjes als ochtendmisselijkheid en een sterk reukvermogen zijn alom bekend. Op het eerste gezicht zou je het misschien niet zo snel zeggen, maar de volgende zes dingen kunnen dus ook een teken zijn dat je zwanger bent.

1. Een verstopte neus

Komt het door een verkoudheid of hooikoorts? Het kan dus ook zomaar dat je zwanger bent. De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat de slijmvliezen in je neus opzwellen en uitdrogen. Dit zorgt voor een verstopte neus en het gevoel dat je verkouden bent, zonder echt een virusje te pakken te hebben.

2. Super snurken

Die opgezwollen slijmvliezen in je neus kunnen niet alleen zorgen voor een verstopte neus, maar ook dat je flink gaat snurken. Zeg maar sorry tegen je lief (of als hij ook snurkt, staan jullie nu quit) en slaap op je zij om het snurken te verminderen.

3. Kwijlen

Je merkt het aan dat je veel moet slikken, extra veel speeksel in je mond hebt en eventueel een nat kussen na het slapen. Overmatig kwijlen en speeksel wordt ook gelinkt aan ochtendmisselijkheid. Om het speeksel wat te verminderen kun je water met wat citroen drinken of minder zetmeelrijk voedsel eten zoals aardappelen.

LEES OOK: Dit is waarom zwangere vrouwen beter ruiken in het eerste trimester

4. Grotere voeten

Oké, ze zijn niet echt een schoenmaat gegroeid. Maar je schoenen kunnen wel wat krapper zitten doordat je voeten opzwellen. Zijn je voeten wel heel erg opgezwollen en je handen en gezicht ook en heb je hoofdpijn of nog andere rare klachten? Dan is het verstandig om je arts te bellen. Het kan een teken zijn van preeclampsie, ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd.

5. Metaalsmaak in je mond

Tijdens het eerste trimester kan het voorkomen dat je de smaak van metaal in je mond hebt. Naast metaal kan het ook een bittere, ijzer of bloedsmaak zijn. De vieze smaak in je mond tijdens je zwangerschap is natuurlijk niet heel prettig. Gelukkig verdwijnt dit vanzelf weer in het tweede trimester.

6. Skin tags

Dit zijn kleine stukjes huid die loshangen bij de huidplooien op je lichaam. Zoals onder je borsten en rondom je oksels. Dit komt door de gierende hormonen. Als je ervan af wilt, moet je ze vooral niet zelf proberen te verwijderen. Dit kan een arts het beste voor je doen.

En dan wordt het vanzelf tijd voor het tweede trimester. De symptomen houden ook daar niet op. Dit merk je in het tweede trimester van je zwangerschap.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Brit + Co

Reageer op artikel:
Say what?! Deze 6 eigenaardige dingen kunnen een teken zijn dat je zwanger bent
Sluiten