De mama 2 jun 2017 Redactie

5x vragen die je hebt als je naar huis gaat met je pasgeboren baby

Ja, natuurlijk was ik dolblij met mijn pasgeboren baby. Maar stiekem zat ik toch ook wel peentjes te zweten hoor, toen ik zomaar ineens zonder waarschuwing (nou ja, na een week want: keizersnede) naar huis werd gestuurd met ons mini-aapje. Deze gedachtes schoten toen door mijn hoofd:

1. Moet ik hier niet eerst een diploma voor hebben?

Zo gek, voor werkelijk ALLES moet je tegenwoordig een diploma hebben, of op z’n minst een getuigschrift halen, maar een baby geven ze zo met je mee naar huis. Is dat wel verantwoord? Had ik niet een of andere cursus moeten volgen? Bestaan zulke cursussen eigenlijk? Een gat in de markt! Zal ik een bedrijfsplan gaan schrijven? Nou ja: veel vragen dus, en weinig antwoorden.

2. Wat nu?

Ik had werkelijk geen idee wat ik met onze dochter aan moest toen we eenmaal thuis waren. Moest ik haar in de box leggen? Op bed? Wanneer moest ik haar voeden? Waarom kwam er nou geen gebruiksaanwijzing uit de baarmoeder rollen? Dat leek mij nou reuze handig. Enfin, ik deed wat ik op dat moment het beste achtte. In de auto naar huis belde ik mijn alwetende zus, die meteen op de fiets sprong en inderdaad onze baby in de box legde. O ja.

LEES OOK: Waarom de eerste maand als moeder het makkelijkst is (ook al voelt het niet zo)

3. Mogen we haar nu houden?

Vooral die eerste dagen verwachtte ik continu een belletje van het ziekenhuis of het consultatiebureau: dat het toch echt niet de bedoeling was dat dit kleintje werkelijk voor het echie bij ons zou blijven. Nee man, tuurlijk niet, wat had je dan gedacht? Dat je zomaar zonder toezicht een zuigeling kunt verzorgen? *proest* Nou, dat telefoontje kwam natuurlijk nooit.

4. Is het normaal dat ze zo veel slaapt?

Heel gek: had ik ons dochtertje gevoed en verschoond, viel ze weer in slaap. In de box, op het voedingskussen, in mijn armen, echt overal. Dat vond ik zo maf. Moest ze niet kraaien en naar mijn haren of neus grijpen? Dat kwam dus allemaal later. Onthoud: newborns slapen heul veul. Geniet ervan zolang het duurt…

5. Wat kost een nanny?

Eerlijk gezegd vraag ik me dat nog steeds weleens af. Lijkt mij soms heerlijk, hulp in huis, maar dat terzijde. In de kraamtijd fantaseerde ik er dagelijks over, een nanny die dan uiteraard de nachtdiensten voor haar rekening zou nemen. Mijn dank zou oneindig zijn geweest

Dit artikel is geschreven door Anne Broekman.

 

Geef je borstvoeding? LEES DAN OOK; alles wat je wilt weten over clusteren. 

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan blijf je op de hoogte!

Let The Kids

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x vragen die je hebt als je naar huis gaat met je pasgeboren baby
Sluiten