#4 Onbewoond eiland met je baby: de Puckababy

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met je baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: De Puckababy!

Marieke (30): ‘Sapp Simplex druppels, het boek Bruskruit met muisjes en de Puckababy Piep,’ Op het nieuws dat onze tweeling geboren was, kreeg ik naast ‘Gefeliciteerd, zet ‘m op’, ook deze drie tips door geappt van vriendin A. Nog high van de bevalling was ik ze binnen een minuut alweer vergeten. Maar toen ik twee weken later smeekte om meer dan één uur slaap, herinnerde ik me plots weer iets over ‘onrustige slapers inbakeren’.

LEES OOK: #3 Onbewoond eiland met je baby: Het Slaaptentje

Inbakeren-light

Ik had werkelijk waar geen flauw idee wat ik me bij zo’n Puckababy Piep moest voorstellen. Het bleek een schattig, katoenen slaapzakje te zijn zonder mouwen voor onrustige slapers. Inbakeren-light, dus. Heel veel verder heb ik niet gelezen, want testimonials als ‘Dit wonderzakje heeft ons leven veranderd’, zeiden mij genoeg. Baby één had last van kramp en sloeg zichzelf steeds wakker met zijn armen. Baby twee, niet zo’n heel vaste slaper destijds, werd daar dan weer van wakker van. Dit zou onze lifesaver zijn, ik voelde het aan alles. Waar ik normaliter eerst Marktplaats afstruin (besparen met een tweeling is geen overbodige luxe), rende ik nu linea recta naar de Prenatal. Ik zou vannacht slapen! En geloof het of niet: slapen heb ik die nacht gedaan. En de nacht daarna. En daarna. Geen úren, maar tussen de flessen door was het heel wat beter toeven.

Cold turkey

Al snel konden beide mannen niet meer zonder hun katoenen coconnetje. Ook overdag niet. Als we ergens op visite gingen, zaten de slaapzakjes steevast in mijn tas zodat ze uren konden tukken in de reiswieg. Ik probeerde het nog wel eens zonder, als er één in de was zat bijvoorbeeld (tip: schaf altijd een reserve Puckababy aan), maar dan kon ik de klok erop gelijk zetten dat ze na dertig minuten gefrustreerd wakker werden. Na de Puckababy Piep, volgde het maatje groter, de Puckbaby Mini. Zo heb ik de boys tot zeker vijf maanden veilig en makkelijk kunnen ‘inbakeren’. Toen ze in bed pogingen deden tot omrollen, moest ik er aan geloven. Cold turkey afkicken raad ik, uit eigen ervaring, niemand aan. Maar na een week puckababy-loze middagdutjes, konden onze lifesavers voorgoed de kast in. Of nou ja, door naar de volgende wanhopige moeder met wallen tot op haar knieën.

onbewoond eiland puckababy

Slimme vraag: Waarom de Puckababy?

  • Het slaapzakje is heel makkelijk aan en uit te trekken
  • Je baby heeft nog steeds veel bewegingsruimte en zit niet zo ‘opgesloten’
  • Hij is van heel dun katoen, dus je hoeft niet bang te zijn voor een zwetende baby. Daarbij: voor de allerwarmste maanden hebben ze een speciale zomerslaapzak.
  • Je kunt hem zo vaak wassen als je wilt, hij gaat niet kapot
  • Je baby kan tot bijna zes maanden veilig ‘ingebakerd’ slapen

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Bron hoofdbeeld: Prenatal

Reageer op artikel:
#4 Onbewoond eiland met je baby: de Puckababy
Sluiten