Zo kun je toch op je buik liggen als je zwanger bent

Marije 11 jan 2018 Zwanger

Ben jij normaal gesproken een enorme buikslaper? Dan kan een zwangerschap je – letterlijk – flink in de weg zitten als je lekker wilt slapen. Geen nood: er is hoop aan de buik-slaap-horizon.

LEES OOK: Waarom je beter niet op je rug kunt slapen tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen missen het eten van sushi, het drinken van wijn of een lang stuk hardlopen. Maar er zijn er ook zat die gewend zijn op hun buik te slapen tijdens hun zwangerschap en opeens op zoek moeten naar een andere slaaphouding. Best lastig als je je hele leven iets anders gewend bent. Toch zijn er manieren om aan je trekken te komen als buikslaper:

Boek een zwangerschapsmassage

Ook al ben je geen ontzettende massage-fan, boek een zwangerschapsmassage als je graag op je buik wilt liggen. De massagetafel die voor deze specifieke massages gebruikt wordt, heeft een soort kuil in het midden, waar je buik in ligt. Heel comfortabel en dan hebben we het nog niet eens over de massage zelf. Boek ‘m voor jezelf of geef ‘m cadeau tijdens een babyshower.

Koop een zwangerschapsmatras

Het is even zoeken maar, ja, deze bestaan. In dit opblaasbare matras zit een gat waar je je buik in kan laten ‘hangen’. Je kunt ‘m op je eigen matras leggen of gewoon op de grond. Heerlijk voor een powernapje.

Ga naar het strand en graaf een kuil

Oké, niet ideaal in de winter, tenzij je op Babymoon gaat, maar deze techniek is heerlijk. Niet alleen kun je zo op je buik liggen, het zand houdt je lijf en buik ook nog eens lekker koel. En dat kun je als oververhitte zwangere best gebruiken tijdens een dagje strand.

LEES OOK: Normaal een fitgirl, nu enorm trots op mijn buik

Babycenter

Reageer op artikel:
Zo kun je toch op je buik liggen als je zwanger bent
Sluiten