#3 Onbewoond eiland met je baby: Het Slaaptentje

Florine Duif 16 mrt 2017 De baby

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met je baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland met m’n baby en neem mee…’: Het opvouwbare slaaptentje!

Florine (29): ‘Op een gegeven moment heb je alles wel wat ‘handig’ is voor je baby. Totdat we een reis naar Mauritius boekten met Isabel die nog geen 6 maanden oud was. Dan kom je erachter dat je best nog wat gear kunt gebruiken. Zo vroegen we ons af: wat gaan we doen als Isabel op vakantie wil slapen in de middag en wij buiten willen blijven?

LEES OOK: #1 Onbewoond eiland met je baby: Het Wippertje.

Het opvouwbare tentje

Bestaat er niet iets als een portable ‘huisje’ voor baby’s dat koel blijft én waarin je kind kan slapen?’, vroeg ik mezelf direct af. Via Google kwam ik bij het ‘Deryan Baby luxe campingbedje’ terecht. Een opvouwbaar tentje – denk aan diameter ‘voetbal’ en de hoogte van vier boterhammen als ‘ie is opgevouwen – dat binnen 2 seconden staat. Inclusief zelfopblaasbaar matrasje. Geloof me, deze uitvinding heeft onze vakanties zo veel aangenamer gemaakt.

‘Binnenkort gaat ‘ie naar d’r zusje die nu nog veilig in m’n buik zit’

Ruimte zat

Och man, een plezier dat we ervan hadden! Isabel sliep en speelde erin, veilig in de schaduw en beschermd tegen insecten dankzij het gaas. Let wel: zet het tentje nooit in de volle zon, smeer je kind toch altijd in en check regelmatig of het niet te warm wordt. Er is meer dan genoeg ventilatie, maar zodra je in een warme omgeving komt, moet je altijd even koekeloeren. Baby’s kunnen hun warmte niet zo goed kwijt.

opvouwbare tentje

LEES OOK: #2 Onbewoond eiland met je baby: Billendoekjes.

Nu Isabel inmiddels 4 is, gebruiken we het nauwelijks meer. Ze vindt het soms gewoon leuk om erin te spelen. Binnenkort gaat ‘ie naar d’r zusje die nu nog veilig in m’n buik zit. Tot die tijd ligt het tentje gewoon in de kast. Neemt toch bijna geen ruimte in.

Slimme vraag: Waarom het opvouwbare slaaptentje?

• Het is voor 0-2 jaar, dus een uitkomst voor middagslaapjes buiten de deur
• Het neemt bijzonder weinig ruimte in beslag
• Is minstens zo comfortabel voor je baby als een ‘gewoon’ campingbedje
• Je vouwt ‘m binnen 2 seconden uit
• En binnen 8 seconden weer op
• Het tentje is 50% UV-bestendig en beschermt tegen insecten

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Reageer op artikel:
#3 Onbewoond eiland met je baby: Het Slaaptentje
Sluiten