#3 Lieve Baby… ‘Natuurlijk durf je dat!’

Redactie 20 mrt 2017 De baby

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is ‘beschrijfelijk’ mooi!

Deze week de brief van Yfke (33) aan haar zoontje Sem (13 maanden).

Lieverd,

Ik zie het nu al voor me hoe je straks als peutertje vraagt: ‘Durf ik dat, mama?’ Mijn antwoord zal steevast zijn: ‘Ja, natuurlijk durf je dat lieverd!’ En dat jij dan van een net iets te hoog muurtje springt en ik mijn hart vasthoud. En dat je daarna trots, vol zelfvertrouwen naar mij kijkt.

Zelfvertrouwen

Mijn belangrijkste taak en wat ik je meer dan wat dan ook mee wil geven in dit leven, naast alle liefde in de wereld, is zelfvertrouwen. Wat mooi als jij straks als je groot bent, positief en zelfverzekerd de wereld in kunt stappen. Die beren op de weg kunt laten voor wie ze zijn, kunt relativeren en altijd meer kansen dan bedreigingen ziet.

‘Ik heb liever dat je een keer te veel valt, dan dat je niets durft te proberen.’

Intuïtie

Ook nu je nog zo klein bent, heb ik liever dat je een keer te veel valt, dan dat je niets uit durft te proberen. Neem die les alsjeblieft mee als je straks ouder bent. Pak kansen met beide handen aan en wees niet bang voor verandering, maar verwelkom die juist met open armen. En vertrouw altijd op je intuïtie, wees niet bang om op basis hiervan een impulsieve beslissing te nemen. Je zult zien, het pakt vaak goed uit.

‘Durf ik dat mama?’ ‘Ja, natuurlijk durf jij, lieverd!’

Veel liefs,

Mama.

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Famme Baby is het nieuwe platform voor kersverse ouders. Dé no-nonsens gids die je door een spannende maar leuke tijd loodst. Like Famme Baby op Facebook. Ga je leuk vinden!

Reageer op artikel:
#3 Lieve Baby… ‘Natuurlijk durf je dat!’
Sluiten