20 x prachtige foto’s die de rol van een doula laten zien

Soraya Vogelaar 31 mrt 2017 De mama

Een bevalling is, zeker de eerste keer, een spannende en voor sommigen angstig moment. Naast de verloskundige of de gynaecoloog bestaat er ook de doula. Een niet-medische coach die je ondersteunt tijdens de bevalling. Deze indrukwekkende fotoserie laat zien hoe dat eruit ziet.

Een doula is een zwangerschaps- en bevallingscoach. Zij ondersteunt aanstaande ouders met taken die niet medisch zijn. Zij ondersteunt je voor, tijdens en na de bevalling. Tijdens de bevalling geeft ze extra steun aan jou als bevallende vrouw door geen moment van je zijde te wijken. De doula kan helpen om de zwangerschap en de geboorte van je kindje zo goed, veilig, fijn en bewust mogelijk te laten verlopen. Kernwoorden zijn rust, ontspanning en vertrouwen in jezelf en je lichaam.

Simpele steun

De volgende foto’s laten de fysieke en mentale ondersteuning van de doula zien. Dit kan heel simpel zijn; bijvoorbeeld haren uit je gezicht houden, gezicht droog deppen met een doekje of gewoon even iets simpels als een arm om de bevallende vrouw heen slaan. Deze fotoserie laat dit aan de hand van indrukwekkende beelden perfect zien.

doula

doula

doula

doula

doula

LEES OOK: Nesteldrang: wat is dat eigenlijk?

doula

doula

doula

doula

doula

doula

doula

doula

LEES OOK: Oeps! 10 nogal gênante momenten tijdens de bevalling

doula

doula

doula

doula

doula

doula

doula

Naast de doula is er natuurlijk ook de verloskundige. 10 redenen waarom we echt niet zonder de verloskundige kunnen.

Birth Becomes Her

Reageer op artikel:
20 x prachtige foto’s die de rol van een doula laten zien
Sluiten