De mama 15 mei 2018 Marleen Staal

20 Ongebruikelijk items die echt mee moeten in je vluchttas

Vluchttas, ziekenhuiskoffer of hoe je het ook noemt. Er moet van alles mee en je gaat geheid van alles vergeten zodra je op het punt van bevallen staat. Of nou ja, crepeert. Zorg dat je die tas klaar hebt staan bij de voordeur en neem vooral de volgende, onmisbare items mee.

Lang leve het internet en ervaren moeders die fungeren als een soort digitale oma’s met hun wijze zwangerschapsraad. Laat die uurtjes in het ziekenhuis en de baby maar komen! Jij bent er klaar voor met deze tips van moeders, voor moeders.

Je eigen (ontspannings)thee
Verse kamille, munt of een andere lievelingsthee. In het ziekenhuis moet je het doen met smaakjes ‘nat karton’ en ‘godsklere wat een sterke English tea blend’. Wil je niet.

The day after snacks
Op het moment zelf denk je zeer waarschijnlijk niet aan eten, maar zoals na elke zware klus (en dit is er één van het kaliber code rood) heb je honger. Met de hoofdletter H.

LEES OOK: De ziekenhuiskoffer voor mannen: 12 essentials die niet mogen ontbreken

Tennisbal
Nee, niet om een potje te tennissen (tenzij de verpleger ook een tennisleraar is) maar vraag de persoon die bij de bevalling aanwezig is om hiermee je rug te masseren.

Rietjes om te drinken
Een slok water nemen is op poepen na een grote beproeving na de bevalling. Neem rietjes mee zodat je tussen het puffen door en na de bevalling genoeg vocht binnenkrijgt.

Slippers
Erg fijn voor onder de douche als houvast, maar slippers fungeren ook prima als ‘sloffen’ om naar het toilet en over de gang te wandelen.

Je eigen kussen
Want er is niks beters dan je eigen kussen. Punt.

iPad met je gedownloade lievelings Netflix-serie
Wat afleiding tussen de weeën door kun je wel gebruiken. Zet de afleveringen van Friends maar aan! Lachen werkt ontspannend.

Spotify-playlist met kalmerende muziek
Van hongerige orka’s tot slow houselounge. Welke muziek je geest ook maar op standje ‘zweefteef’ brengt, sla wat Spotify-lijsten op en neem ze mee. Erg fijn tijdens paniekmomentjes.

LEES OOK: Deze 8 dingen wil je met je vriend doen in het derde trimester

En gelijk ook portable speakers
Als je niet de nieuwste telefoon hebt en ook boven het puffen uit je muziek wil kunnen horen: portable speakers. Het liefst met bluetooth.

Extra tas
Vind je het fijn als er direct bezoek komt na de bevalling? Neem dan een extra tas mee voor de lading knuffels die je gegarandeerd gaat krijgen. En voor alle goodies die je gratis krijgt (lees: mee smokkelt) uit het ziekenhuis.

Vochtige verfrissingsdoekjes
Voor als het tripje naar de douche te veel is, maar je oksels rieken naar de binnenkant van bedorven bananen.

Keelpastilles
Na een dag of nacht puffen, kreunen en schreeuwen heeft je keel het aardig te verduren gehad. Een zuigtabletje of keelsnoepje verlicht de ergste pijn.

Massage olie
Je voeten, onderrug of nek: massage olie helpt je door de zwaarste uurtjes. En manlief kan zich ook mooi nuttig maken.

Oogdruppels
Behalve keelpijn, zul je misschien ook last krijgen van droge ogen door het huilen en wakker blijven. Een dosis oogdruppels voelt dan bijna orgastisch zo fijn.

LEES OOK: Good to know: hoe schrijf je een geboorteplan? (met voorbeeld!)

Vliegtuigkussentje
De beste uitvinding sinds de chocoladecroissant: het vliegtuigkussentje. Dit handige ding ondersteunt je nek als je kramp krijgt, maar kun je eigenlijk voor alle ledematen die support nodig hebben, gebruiken.

Verlengsnoer
Zodat er altijd genoeg plek is voor de hele familie om de camera, telefoon, iPad op te laden.

Bodymist
Van hetzelfde kaliber als de vochtige reiningsdoekjes. Frisheid = fijnheid.

Vochtig toiletpapier
Van hard ziekenhuistoiletpapier wordt de vulkaanuitbarsting naar beneden niet blij. Van zacht, vochtig toiletpapier wel.

Een grote badhanddoek
Waar je tenminste je hele lijf in kwijt kan na die eerste douche. Warm en comfy.

Een after-bevallings jurk
Want leggings of moeilijke gewaden zijn maar ingewikkeld. Een simpele jurk trek je zo over je hoofd en belangrijker: trek je thuis ook zo weer uit.

Bonus-item
Een enorme pot Vaseline. Je gebruikt het voor je lippen, droge handen, pijnlijke voeten, stretchplekken op je buik, om te masseren: voor alles!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
20 Ongebruikelijk items die echt mee moeten in je vluchttas
Sluiten