#2 Lieve Baby… ‘Vertrouw op jezelf’

Florine Duif 13 mrt 2017 De baby

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is beschrijfelijk mooi! Deze week de brief van Florine (29).

Lieve kleine,

Of ‘Emma’, zoals je grote zus Isabel je noemt. Zij vindt dat je zo moet heten. Je vader en ik hebben een andere naam in gedachten. Best gek eigenlijk hè, dat we je een naam moeten geven, terwijl we je nog niet kennen. Of eigenlijk ken ik je wel. Al zeventien weken. Want toen was je eerste echo.

Die echo waarbij de gynaecoloog zei dat je weinig kans maakte. Dat ik maar van een miskraam uit moest gaan, omdat er een groeiachterstand was. Je was een nóg kleiner wurmpje dan gemiddeld. Ik geloofde helemaal niks van die miskraam. Kotsmisselijk was ik. Overgeven. Doodziek. Nee hoor, jij zou en moest er komen, dat had je zelf namelijk al bepaald. Ze had waarschijnlijk een rotdag. Ongesteld, denk ik.

‘Luister naar je gevoel, hoe indrukwekkend de woorden van een ander ook klinken’

Grotemensenwereld

Nu trap je je een ongeluk en ben ik niet meer zo misselijk. Nu zijn we samen. Je moet nooit blind vertrouwen op anderen. Beloof je dat? In de grotemensenwereld zeggen grote mensen soms rare dingen. Omdat het ook maar mensen zijn. Vertrouw op jezelf. Luister naar je gevoel. Hoe indrukwekkend de woorden van de ander ook klinken.

Ik wil bij je zijn

Alleen weet je lief, dat is niet gemakkelijk, dat vertrouwen op jezelf. Soms stap ik de auto in en barst ik in huilen uit. Omdat ik je grote zus net in tranen op school heb achtergelaten. Omdat ik moet haasten voor grotemensenafspraken waar grotemensendingen worden besproken en omdat ik maar vijf uur heb geslapen, want ‘deadline’. Dan is op jezelf vertrouwen vrij lastig. Dan vraag ik me af waarvoor ik het allemaal doe en wil ik niets liever dan bij je zus zijn. En straks bij jou. Voor altijd. Dan wil ik niets liever dan luisteren naar jullie lieve stemmetjes, jullie observeren, omdat jullie de leukste op aarde zijn. Dan wil ik niet meer werken. Nooit meer.

‘Ik zal altijd de beste moeder voor je zijn die ik kan zijn. Dat beloof ik.’

Egoïstisch?

Maar weet je lief, mama vindt werken best wel heel leuk. Ik houd op z’n tijd echt wel van knutselen en voorlezen en jou zien opgroeien is machtig mooi. Maar ik houd ook van werken. Van ondernemen en van schrijven. Van iets doen waar ik voldoening uithaal en wat van mij is. En ja, ik snap dat dit opgetrokken wenkbrauwen veroorzaakt hier en daar, maar nee, ik ga me niet verontschuldigen. Want weet je lief, ik zal altijd de beste moeder voor je zijn die ik voor je kan zijn. No matter what. Dat beloof ik. Vertrouw je me?

Love you

kus Mama.

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Reageer op artikel:
#2 Lieve Baby… ‘Vertrouw op jezelf’
Sluiten