De mama 19 jun 2018 Marleen Staal

19 Tekenen dat jij de ‘moeder’ bent van je vriendinnen

Noem het natuurlijk leiderschap of een biologische klok die driftig tikt, van jouw vriendinnen is er gegarandeerd één iemand de moedereend. De vriendin die haar roekeloze kroost voorziet van zakdoekjes op het juiste moment en bezorgde appjes rondstuurt. Oftewel, jij!

Als vriendinnen dit artikel zouden lezen, was je nu al drie keer getagd.

1.Jij zorgt voor je vriendinnen zoals Moeder Natuur voor de aarde. Echt, als Moeder Natuur een dochter had, was jij een regelrechte kopie van haar. In jouw vriendinnengroep luidt het credo niet ‘oma weet raad’, nee, jij bent degene die voor iedereen klaarstaat met je wijze woorden.

2.Je hebt de oplossing voor, nou ja alles. Vlek op je broek? Ach, drupje ossengalzeep en het is weg. Iets kapot? Jij hebt nog een kilo veiligheidsspelden op de bodem van je tas liggen. Jouw antwoord op het ‘waarom?’ is steevast: Je weet maar nooit, je zal het nodig hebben…

LEES OOK: Dit zijn de 23 tekenen dat je rammelende eierstokken hebt en er geen weg terug is

3.Zoals elke moeder het betaamt is jouw luisterend oor een zwart gat. Je vriendinnen kunnen bij je terecht voor elke scharrel die liefdesverdriet waard is en jij zal altijd luisteren.

4.Jij kent de weg waar jullie ook zijn. Of je hebt Google Maps al in je handen voordat je vriendinnen nog maar om zich heen hebben gekeken. Of je hebt van tevoren de route al opgezocht en uit je hoofd geleerd.

5. Roept een vriendin dat ze echt niet weet wat ze moet koken vanavond? Dan heb je gelijk drie recepten gevonden die ‘even vlug in elkaar zijn gedraaid, beloofd’.

6. Chaos, crisis in de zaal? Jij bent de stilte in de storm. Als er knopen moeten worden doorgehakt in de hysterische whatsappgroep, houd jij wijs je mond tot de wereld – oké je vriendinnen – je nodig heeft. Je komt gegarandeerd met een “Wat nou als we…”-oplossing die elke brand blust.

7. Je bent de eerste die arriveert en de eerste die vertrekt als er wordt afgesproken met elkaar. Na een paar uur kirren en kwetteren in een restaurant, kroeg of bij iemand op thuis op de bank kunnen jouw eendjes het prima zonder je en heeft ‘mama’ tijd voor haarzelf nodig.

8. Zonder jou, zouden je vriendinnen een chronisch vitaminetekort hebben. Er ligt altijd wel een banaantje of appel in je tas die je nooit zelf opeet, maar uitdeelt aan de hongerige maagjes van je vriendinnen. Je krijgt pluspunten als er nu een Sultana in je tas rondzwerft.

9. Jij stapt altijd voorin de taxi, zodat je wankelende vriendinnen op de achterbank kunnen slapen.

10. Je bent de eerste die twijfelt als er wordt voorgesteld om met drie flessen rosé achter de kiezen op de bar te gaan staan met naaldhakken aan. “Kom er maar weer vanaf, dadelijk breek je wat.”

11. Jij leeft, huilt, lacht met iedereens problemen en goed nieuws mee. Jij hebt een sterker inlevingsvermogen dan Elmo uit Sesamstraat en bent nog enthousiaster (of verdrietiger) dan je vriendinnen zelf. Daarom ben jij ook altijd de eerste die het hoort als er iets gebeurt.

LEES OOK: Dit zijn de 5 moedervriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

12. Tijdens een shopmiddagje ben jij binnen vijf minuten te vinden op de kinderafdeling van de desbetreffende winkel. En je neemt altijd een paar schoentjes, sokjes of een rompertje mee “voor later”.

13. Hangt er iemand over de toiletbril door de eerder genoemde flessen rosé? Jij houdt paardenstaarten omhoog, veegt monden zonder zelf in kotsen uit te barsten af en verontschuldigt je vriendin bij de toiletdame. Terwijl je zelf nog even ondertussen je make-up bijwerkt in de spiegel. Nu je er toch bent…

14. Je moederlijk instinct staat altijd aan. Jij voelt gelijk aan als er iets aan de hand is, zodra je vriendin de deur binnenstapt.

15. Op vriendinnenvakanties ben jij degene die het contactnummer heeft opgeslagen van het hotel, de taxi’s aanhoudt, afrekent in gebrekkig Engels en altijd water heeft voor de dorstige dames.

16. Jij lost ruzies op. Altijd. Overal. In het echt of via de app, jij kapt het af.

17. Als vriendinnen bij jóu thuis komen, heb je voor elk wat wils wel iets in huis gehaald. Light paprika chips voor vriendin 1, vegan limonade voor vriendin 2, de koelkast ligt vol, de hapjes staan klaar. Je ontvangt ze nog net niet met een cocktail en parasolletje.

18. Jij gaat overal voorbereid naar toe en er zitten standaard pleisters in je portemonnee.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
19 Tekenen dat jij de ‘moeder’ bent van je vriendinnen
Sluiten