10 lullige uitspraken die zwangere vrouwen en moeders te horen kregen

Vraag ons niet waarom, maar een zwangerschap en bevalling lijken de botheid in sommige mensen naar boven te halen, zo getuigen de uitspraken die deze zwangere vrouwen en moeders te horen kregen. Soms niet zo bedoeld, soms ronduit lullig of zelfs hartverscheurend.

Of het nou een familielid, een wildvreemde of een professionele arts is: de volgende uitspraken vielen allemaal niet lekker. En dat begrijpen we volkomen. Tssss!

1. Dit wil je dus níet horen

Nicole: ‘Tijdens een zeer heftige bevalling (kindje op intensive care, spoed-operatie en ruim 2,5 liter bloed verloren) is er zeven keer geprobeerd om een ruggenprik te zetten (door 3 verschillende artsen). Helaas is het niet gelukt. Er was redelijk wat paniek in de tent. Totdat één van de verloskundigen zei: ‘Nu prikken we niet meer. Teveel risico. Dadelijk hebben we wel een kindje, maar geen moeder meer.’ Top. Daar lig je op te wachten.’

2. Probeer jíj maar eens stil te zitten

Gaby: ‘Tijdens mijn bevalling wilde ik op een gegeven moment een ruggenprik. Ik had om de minuut weeën en zat op 4 centimeter ontsluiting. Tijdens het zetten van de prik kreeg ik een wee, dat was ook op de monitor te zien. Zegt die verpleegkundige ineens: ‘Het zou fijn zijn als u een beetje stil kon zitten, mevrouw!’

LEES OOK: Dit gebeurt er direct na de geboorte van je baby

3. (Niet) Opvallen

Mariska: ‘Ik ging samen shoppen met mijn zus. Een kledingverkoopster kwam naar mij toe met een buikband. ‘Kijk, dan valt je buit zo mooi op!’ zei ze nog. Ehm, ik ben drie maanden geleden bevallen en zoek juist iets waardoor mijn buik niet zo opvalt…’

4. Tijgerstrepen

Susan: ‘Onze kraamverzorgster had een cursus, dus ik had op de tweede dag een invaller. ‘Zo, jij hebt veel striae!’ zei ze tegen mij. ‘Da’s ook niet mooi, dat gaat nooit meer weg.’

5. Nog eentje?

Leonie: ‘Mijn schoonmoeder zei twee dagen na mijn bevalling: ‘Je bent nog dik hoor, zit er nog eentje in?’

6. Even kijken of ‘ie het nog doet

Marica: ‘Vier uur na de bevalling van mijn zoon kwam de kraamhulp vlak voor vertrek nog even kijken: ‘Zo, even kijken of hij het nog doet’ …ik heb de hele nacht in paniek wakker gelegen!’

LEES OOK: Eindelijk antwoord op de meest prangende vragen over je lichaam ná de bevalling

7. Een doodnormale dag in het leven van een zwangere vrouw

Marlies: ‘Nee, ik ben nog lang niet uitgerekend. Ja, ik weet zeker dat het er maar ééntje is. Nee mevrouw, u mag niet aan mijn buik voelen. Ik weet niet eens wie u bent. Ja, het wordt ook dit keer een jongetje. Nee, we zijn niet teleurgesteld en willen niet liever een meisje. Ja, ik kan nog prima mijn schoenen zelf aandoen. Nee, ik vertel niet alvast stiekem hoe hij gaat heten, want nogmaals, ik ken u niet mevrouw…’

8. Waar is je moeder?

MJ: ‘Ik ben 23 jaar. Toen ik net bevallen was, kreeg ik bezoek van het consultatiebureau. Ik doe de deur open, vraagt ze of m’n moeder thuis is. Eh, ik ben net bevallen. Ze mompelde nog iets met ‘mooie leeftijd om kinderen te krijgen..’

9. Taartje(s)

Rachelle: ‘Vier dagen na de bevalling, op mijn verjaardag, zei mijn oma ‘zou je wel een taartje eten?’, terwijl ze naar mijn buik en dijen wees. Ik heb er twee gegeten.’

10. ‘Mazzel’

Shasta: ‘Een paar maanden geleden ben ik na ruim 31 weken al bevallen van onze zoon. Sindsdien heb ik meermalen de opmerking gekregen dat ik toch wel enorm mazzel heb gehad dat ik al zo vroeg ben bevallen. Ik heb tenslotte maar een heel klein kind op de wereld hoeven zetten, terwijl zij er een achtponder uit hadden moeten persen… Tja gelukkig is me dat bespaard gebleven. Je moet er toch niet aan denken, zo’n gezonde baby. Dan liever een extreem prematuur kleintje van 1870 gram.’

Deze uitspraken verzamelden wij eerder via Famme.nl. Heb jij ook zo’n lullige uitspraak te horen gekregen en wil je die met ons delen. Je kunt hem kwijt op onze Facebook-pagina. Kom maar op!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 lullige uitspraken die zwangere vrouwen en moeders te horen kregen
Sluiten