#16 Lieve baby… ‘Nu ik dit schijf zijn mijn emoties overweldigend’

Elke week publiceren wij een brief van een moeder aan haar (ongeboren) baby. Vandaag draaien we de rollen even om. Geen brief aan een baby, maar aan de soon-to-be grote zus van de baby.

Jenny Studenroth, blogger op MomTastic, schreef een prachtige brief aan haar dochtertje. Haar eerste dochtertje, want inmiddels is Jenny zwanger van een tweede meisje. Ze liet haar emotionele gedachten los en dat resulteerde in de onderstaande (vrij vertaalde), prachtige brief.

Lieve dochter,

Nu ik dit schrijf zijn mijn emoties overweldigend. Als ik naar beneden kijk, naar mijn zwangere buik, denk ik eraan dat jouw tijd als enig kind over een paar weken zal eindigen. Op dit moment zijn we een weekendje weg met papa. Hij bood aan om jou in de buggy rond te rijden zodat jij lekker kan slapen, en zodat mama nog een thuis kan werken.

Wat waren de afgelopen 2,5 jaar geweldig. Als je tegenwoordig op mijn schoot klimt, wat eigenlijk bijna niet kan door het gebrek aan ruimte, dan ben ik me er best van bewust dat jouw tijd er bijna op zit. Je papa en ik zijn zo enthousiast over de gezinsuitbreiding, maar we weten dat de overgang voor jou niet gemakkelijk zal zijn. Ik kijk naar je hoe je in slaap valt met jouw handje rond mijn vinger gekruld, ik zie de speen die je nog steeds niet opgegeven hebt naast je wangetje liggen, en je bent nog net die kleine baby die je vroeger was. Het is voor mij moeilijk om te geloven dat jij binnenkort een grote zus wordt.

Jullie twee zullen elkaar in de haren vliegen, maar jullie zullen ook beste vriendinnen worden

Ondertussen wil ik dat je een paar dingen weet. Om mee te beginnen: je zusje is géén vervanging voor jou. Ik realiseer me best dat toen we er achter kwamen dat ik weer zwanger ben van een meisje, er best wel eens wat rivaliteit tussen jullie tweetjes kan ontstaan. Maar een grote zus is alles wat ik vroeger wilde, dus stiekem ben ik een beetje jaloers. Jullie twee zullen elkaar in de haren vliegen, maar jullie zullen ook beste vriendinnen worden.

Jij was het beste nieuws wat ik ooit kreeg. Ik heb een hele lange tijd op jou gewacht. Ik droomde al van een dochtertje toen ik zelf nog een klein meisje was. Er was een tijd dat ik dacht dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen. Maar toen papa en ik er achter kwamen dat jij er aan zat te komen, was dat de beste dag uit ons leven.

Toen je geboren had, had ik een nieuw doel in het leven. Ik was veranderd. Jij hebt mij beter gemaakt op elke mogelijke manier. Sterker, meer meelevens en geduldig. Jij hebt me geleerd hoe je zo krachtig van iemand kan houden, dat het niet meer logisch is. Voor jou ben ik je mama, het middelpunt van je leven. En het is een fantastische eer om dat te mogen zijn.

Ik wil dat je weet hoe speciaal ik deze tijd met z’n tweetjes vond. We zijn op avontuur gegaan. Avonturen die ik mijn hele leven zal blijven herinneren. Veel daarvan zal jij je niet meer kunnen herinneren, maar daarom maak ik zoveel foto’s. Van al onze picknicks, lange wandelingen, koffietentjes, ballonnen en koekjes bakken. En wat dacht je van alle roadtrips, het verkleden en onze meidenavondjes die nooit leken te eindigen?

Ik ben eindeloos trots op jou, klein monstertje dat je er bent

Nu we ons klaar maken voor de bevalling van je babyzusje, wil ik dat je weet dat ik zo dankbaar ben dat jij mijn eerste kindje was. Jouw persoonlijkheid was precies wat ik nodig had om te leren hoe je een moeder moet zijn. En ik ben eindeloos trots op jou, klein monstertje dat je er bent.

Je gaat een fantastische grote zus worden. Ik zie hoe je je poppen kust en welterusten zegt, hoe lief je bent voor alle knuffels en huisdieren en hoeveel jij zorgt voor anderen. Ik kan niet wachten om jou is de rol van grote zus te zien. Ik ben zo enthousiast dat mijn hart twee keer zo groot is geworden. Het maakt niet uit welke kant het vanaf nu opgaat, ik ben voor altijd trots en dankbaar dat jij mijn eerste kindje bent.

Veel liefs,
mama.

MomTastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#16 Lieve baby… ‘Nu ik dit schijf zijn mijn emoties overweldigend’
Sluiten