Zwanger 11 jun 2017 Soraya Vogelaar

15x maffe dingen die er met je lijf gebeuren tijdens de zwangerschap

Dat je buik enorm groeit tijdens de zwangerschap is een no brainer. Maar die hormonen brengen ook genoeg andere lichamelijke veranderingen met zich mee. Op Buzzfeed kwamen we dit lijstje tegen met maffe dingen die er met je lichaam gebeuren tijdens de zwangerschap. Welke kan jij al afvinken?

1. Je huidpigmentatie verandert

Waardoor je teint hier en daar donkere vlekjes heeft en je last hebt van een zwangerschapsmasker.

2. En ook down there..

Met veranderde pigmentatie op je lichaam, bedoelen we héél je lichaam dus ook de private parts. Van lichtroze verandert je vagina naar een blauw kleur. Dit wordt Chadwick’s teken genoemd en komt doordat de bloedtoevoer daar toeneemt.

3. Bacne en boobne

Ja heus, dacht je voorgoed van die jeugdpuistjes in je gezicht af te zijn, komen ze nu dubbel en dwars terug. Nu dus op je rug en je borsten.

4. Ongelijke borsten

Door de hormonen die nu door je lijf gieren, groeien je borsten ook flink. Oh yeah! Nadeel is alleen dat dit niet helemaal gelijk gaat, waardoor de ene borst een ballon kan lijken en de ander een appel. Ken je die uitspraak ‘they’re sisters, not twins’? Nou die gaat de komende tijd dus helemaal op.

5. Je raakt verstopt

Een nummer 2 op de wc gaat plots een stuk minder eh.. soepel.

LEES OOK: 21 dingen die iedere vrouw die in de zomer zwanger is herkent 6.

6. Heet, heter heetst!

Je hebt het altijd bloedje warm, daar is geen stralende zomer met tropische temperaturen voor nodig. Je inwendige sauna draait genoeg overuren.

7. Overal zweet

Met het logische gevolg dat je héél véél zweet. Denk maar niet dat het bij je voorhoofd en je oksel blijft. Onder je borsten, tussen je tenen, tussen je dijen en we kunnen nog wel even doorgaan. Elke plek waarvan je ooit dacht dat je er onmogelijk kan zweten? Dit het moment dat het gebeurt.

8. Je buik is niet altijd rond

Die perfecte ronde vorm heeft soms het nakijken. Je baby vind het namelijk ook erg leuk om er daarbinnen een feestje van te maken. Het gevolg? Soms ziet je buik er meer zo uit:

9. Hallo, navel

Die steekt er met een dikke babybuik plots uit.

10. Very hairy

Net zoals zweet opeens overal opduikt, gebeurt dit ook met lichaamshaar. De haren groeien dikker, donkerder en sneller.

LEES OOK: 12x wel hele bijzondere zwangerschapsfoto’s

11. Scheren = mission impossible

Dacht je al dat extra lichaamshaar even simpel weg te kunnen scheren? Think again. Door je grote buik wordt even bukken om bij je benen en bikinilijn te komen, onmogelijk.

12. Je draagt dezelfde zwangerschapsbeha

Dag in dag uit. De puf om extra wasjes te draaien, heb je echt niet.

13. Emotionele rollercoaster

Door de hormonen huil je het ene moment van het lachen, het volgende omdat je iets heel zielig vindt en daarna plas je in je broek van het lachen. Logisch? Nee. Voorspelbaar en saai? Nooit.

14. Vuurspuwer

Je baby lijkt wel zo’n circus vuurspuwer. Het kan niet anders dat de kleine vlammen richting je slokdarm spuwt. Waar komt al dat brandend maagzuur anders vandaan?!

15. Lek als een mandje

Je hoeft als het ware maar op een knopje te drukken en er komt ergens wel iets uit. Melkvloed uit je borsten, vaginale afscheiding of een bloedneus. Het hoort er allemaal bij.

Behoefte aan meer herkenbaarheid? Met deze zwangerschaps tweets zit je gegarandeerd goed.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte!

Buzzfeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
15x maffe dingen die er met je lijf gebeuren tijdens de zwangerschap
Sluiten