15 Zomerse hacks als je met je baby naar het strand gaat

Marleen Staal 5 jul 2018 De baby

Het is zomer! Zon, zee, strand… en luiertassen, koelboxen, parasols en andere babymeuk here we come! Een dagje strand met de kleine vereist meer planning dan alleen een extra fles zonnebrand meenemen. Met deze hacks ben je op alles voorbereid.

Hacks op het strand

De meeste van de spullen heb je thuis al gewoon liggen. Je gebruikt ze net alleen eventjes anders. Van een schaal van 1 tot een dagje strand, hoe handig zijn deze hacks?

LEES OOK: Zon, zee en strand met je baby – dit neemt de ervaren strandmoeder mee

1. Neem nou je hoeslaken. Op het strand fungeert dit alledaags gebruiksvoorwerp als handig tooltje om het zand weg te houden. Plaats alle zware dingen zoals de koelbox en de tassen in de hoeken van het hoeslaken en je creëert in een handomdraai een zandvrije bak.

2. Gebruik een schone luier als geheim plekje (oké, nu niet zo geheim meer, dus we houden dit onder ons) waar je geld, sleutels en je portemonnee bewaart als je een duik gaat nemen. Of schelpjes gaat zoeken met de kleine. Geen enkele stranddief die lekker gaat graaien in een – wat op het eerste oog lijkt – volgeplempte luier.

3. Babypoeder helpt om na de stranddag al het overtollige zand van je voeten weg te krijgen. Geen hardhandig gewrijf (weet je nog van vroeger?) maar een beetje poeder, zand eraf vegen en klaar. Zandloze auto gegarandeerd.

4. Bewaar je telefoon, luiers en andere items die niet nat mogen worden in plastic zip-bags. Bewaar je telefoon in een zakje dat precies past, zodat je hem gewoon kan blijven gebruiken.

5. Men neme een opvouwbare wasmand die je makkelijk in en uit kan vouwen. Hier kun niet alleen makkelijk al het strandsspeelgoed in mee slepen naar het strand. Als je weer naar huis gaat valt al het zand er tijdens het loopje naar de auto makkelijk uit. En eenmaal thuis zet je de sproeier erop en al het speelgoed is zo schoon.

6. Graaf een kuil in het zand, leg er een groot stuk plastic overheen, leg op de randjes wat hoopjes zand (dat voorkomt het opwaaien van het plastic) en vul de kuil met (zee)water. Kleintjes die nog niet echt de zee in durven of kunnen, genieten zo toch nog een beetje van het poedelen.

7. Bewaar je zonnebrand in de koelbox. Als het weer tijd is om te smeren, dan koel je tegelijkertijd ook de huid van je kleine.

LEES OOK: Zo ga je veilig de zon in met een baby

8. Vries snacks en flessen water in en gebruik deze als “koelelementen” voor in de koelbox. Handig als je op die ellendige blauwe dingen nergens kan vinden. Gedurende de dag smelt het water en bijvoorbeeld het fruit en kun je er heerlijk (en koud!) van genieten.

9. Zet op je telefoon het alarm een uur later zodra je je kindje voor het eerst hebt ingesmeerd. Je krijgt vanzelf een melding wanneer er weer moet worden gesmeerd. Zet dan vervolgens je alarm weer voor de volgende smeerbeurt.

Geen telefoon? Met een stift markeer je op de zonnebrandfles de tijden wanneer je hebt gesmeerd. Handigheidje dat je kan helpen het te onthouden.

10. Een opblaasbadje is perfect voor de allerkleinsten om een middagtukkie te doen of om in te spelen. Met wat handdoeken ligt je kindje heerlijk zacht en tijdens de speeluurtjes fungeert het badje als een soort box. Beetje water erin en klaar ben je.

11. Cupcake-vormpjes helpen tegen lekkende ijsjes. Duw het houtje of plastic door het vormpje en alles wordt in het bakje opgevangen.

12. Een dichte wasmand lijkt een lomp gevaarte om mee te nemen, maar kan heel handig zijn. Vul ‘m met water om vieze handen en voeten te wassen, leg er handdoeken en gebruik het als kribje voor je kleine of vul ‘m met water en laat je baby erin zitten.

13. Eerste stranddagje voor jouw en de baby? Neem een beetje zand mee naar huis aan het einde van de dag. Giet dit over in een mooie glazen pot, steek hier een foto in van deze leuke dag samen en je hebt het hele jaar door een herinnering aan deze heerlijke stranddag.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
15 Zomerse hacks als je met je baby naar het strand gaat
Sluiten