De baby 20 jul 2017 Muriel Oonincx

#16 Onbewoond eiland met je baby: Mijn moeder

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met je baby naar een onbewoond eiland gaat. Voor Muriel is dit zonder twijfel haar moeder.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland met m’n baby en neem mee…’: Mijn moeder!

Muriel (43): ‘Laten we beginnen met het simpele feit dat ik een waanzinnige band met mijn moeder heb. Zelf beweer ik regelmatig op feesten, partijen en jubilea dat ik een aperelaxed kind was. Makkelijk, geen gedoe met puberen of weglopen of vreselijke ongein met foute vriendjes. We dragen regelmatig (nog steeds ja!) elkaars kleren omdat we beide fan zijn van Maison Scotch. Het is dat zij maat 40 heeft en ik bijna 42, want haar schoenencollectie? Om te smullen. Gelukkig voor haar pastte ze echt, echt niet. Een innige band dus.’

Mijn moeder dus

‘Toen ons eerste kindje geboren werd voelde het meteen totaal vertrouwd om hem al heel snel bij opa en oma te brengen. Oma was in extase van haar nieuwe rol en verzorgde ons mannetje tot in de puntjes. Als wij terugkwamen van een avondje eten rook hij heerlijk naar baby olie en was hij uitgebreid in bad geweest. Als ons mannetje bij oma op bezoek was herkende je hem altijd aan zijn perfecte scheiding met frisgewassen haartjes en een onberispelijke outfit.’

‘Ik belde ook als eerste mijn moeder als ik een vraag had waar ik zelf niet uitkwam, in de tweede plaats kwamen pas de dokter of vriendinnen. Het voelde ook volkomen normaal om al vrij snel na het stoppen van mijn borstvoeding een weekje weg te gaan met manlief om te genieten van samen weg zijn en uitslapen, en onze favoriete sport weer op te pakken. We wisten zeker dat ons zoontje in goede handen zou zijn. Zij kreeg direct nadat ik weer ging werken een vaste oppasdag. Niets lekkerder dan na een dag werken zoonlief ophalen die met een heerlijk vol buikje lag te genieten op het boxkleed bij oma en opa. Een tweede huis waar iedereen blij naartoe ging en vandaan kwam. Ik kon me werkelijk niks fijners bedenken.’

LEES OOK: #4 Onbewoond eiland met je baby: De Puckababy.

Oma weet raad

‘Inmiddels wonen we na wat omzwervingen twee straten van mijn moeder vandaan en kunnen we altijd een beroep op haar doen. Ze gaat met ons mee op vakantie en de kinderen juichen als oma langskomt of als ze bij haar op bezoek mogen. Oma weet altijd raad en bij oma mogen dingen die bij papa en mama niet mogen. Daar is oma oma voor, toch?’

LEES OOK: Oppassen op de kleinkinderen is heel goed voor oma’s brein!

Heb jij ook zo’n item, ding of in Muriel’s geval persoon die onmisbaar is voor jou en je baby, het maakt niet uit wat. Verras ons! Stuur je verhaal in maximaal 400 woorden naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf zoals hierboven een leuke anekdote en waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was. Foto(‘s) erbij is leuk!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#16 Onbewoond eiland met je baby: Mijn moeder
Sluiten