15 Momenten waar je doorheen gaat nadat je de babynaam hebt gekozen

De babynaam kiezen is op de bevalling na écht een hele bevalling. Heb je hem ein-de-lijk gekozen, dan moet je ook nog eens met een stalen gezicht dit geheimpje voor je zien te houden. Nee, dat kiezen is het ergste niet.  The worst has yet to come.

Nu helpt het geslacht van de baby je misschien een beetje in een bepaalde richting in welke hoek van het babynamenbos je het gaat zoeken. Maar soms is het jammer dat die naam niet gewoon uit de lucht komt vallen. En als je eenmaal die naam hebt gekozen, zul je altijd zien dat er toch altijd weer een ‘maar’ aan vast hangt…

Twijfelen of je niet toch je ene vriendin in vertrouwen zal nemen en in elk gesprek met haar drie keer van mening verwisselt of je het wel of niet moet vertellen. Wel? Niet?

Als je ineens beseft dat je tóch iemand kent met deze naam…

En vervolgens allerlei rijmwoorden op de babynaam bedenkt waar je eerst nog niet op kwam en toch weer gaat twijfelen.

En daar dan weer een nacht van wakker kan liggen, peinzend of er dan verder echt geen scheldwoord of irritante bijnaam op verzonnen kan worden.

Je zoekt je volledig zelfbedachte, van originaliteit doordrenkte babynaam op in Google en het blijkt ergens in de top tien populairste babynamen ALLER TIJDE te staan.

Of erger: je komt er dan ook achter dat een pornoster dezelfde naam heeft…

Komt je vent ineens drie dagen voor de bevaldatum met een nieuwe naam… “Wat dacht je van Lotte?” en dat je die eigenlijk óók hartstikke leuk vindt. Scheibe.

Veto! 10 Manieren om samen een babynaam te kiezen

Bevalt één of ander Bekend Persoon vlak voor jij aan de beurt bent en noemt haar kind uitgerekend… juist…

Schiet je lukraak bij vrienden en familie wat babynamen om voorzichtig hun naam te peilen, moeten ze het hardst lachen om de babynaam die jullie stiekem al hadden uitgekozen.

Na de babynaam zoektocht kijk je heel anders naar alledaagse voorwerpen, steden, seizoenen en zelfs dieren. Vlinder, Paris, Apple…

Dat je erachter komt dat je babynaam de bijnaam is van een politiek leider of een dubieuze afkorting ergens van.

Heb je heel veel moeite gedaan de babynaam zo in elkaar te puzzelen dat alle vier de opa’s en oma’s met een letter worden vernoemd, begrijpt niemand hoe dit vervolgens zit. En jijzelf bent op een gegeven moment de hele redenatie erachter ook kwijt.

Sinds je door alle honderden lijstjes babynamen bent gegaan, besef je ineens hoeveel mensen je eigenlijk haat. Die kun je dus ook nooit meer normaal aankijken.

Dat je uiteindelijk toch maar blijft hangen bij de eerste naam, ondanks al die uren zoekwerk, ruzies, veto’s en nachtenlang gemijmer.

 

Hadden jij en je partner ook enorme struggels met het kiezen van de babynaam? Deel je hilarische verhalen hieronder op het Mamaforum

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
15 Momenten waar je doorheen gaat nadat je de babynaam hebt gekozen
Sluiten