De baby 9 jul 2017 Redactie

13x prachtige foto’s van kersverse mama’s met hun één dag oude baby

De kwetsbaarheid, de verwondering en het eeuwig staren naar het kleine mens is het begin van wat moederschap is. Je eerste dag als trotse moeder van een kindje. Deze fotoserie laat prachtig zien hoe warm die band tussen moeder en hun een dag oude baby is.

Fotograaf Jenny Lewis heeft die allereerste, bijzondere dag uitstekend vastgelegd, in de serie ‘One Day Young‘. Ze heeft de moeders van de fotoserie nog nooit eerder gezien, maar ze heeft ze verzameld via de volgende boodschap: ‘Mijn doel is om de bijzondere band, kracht en liefde tussen moeder en baby vast te leggen. Dus eigenlijk alle emoties die komen kijken zodra het moederschap is aangebroken.’

Gevoel van trots

En je ziet ze, die emoties. Blijdschap, pure liefde en breekbaarheid. Maar bovenal: trots. ‘Het moederschap kent geen onderscheid. Geld speelt geen rol, status evenmin; alle moeders hebben datgeen gedaan waardoor er een gevoel van trotsheid ontstaat’, aldus Jenny. De fotoserie is al wat ouder (hij komt uit 2013) maar het thema, en daarmee ook de foto’s, is tijdloos. Kijk maar mee naar het indrukwekkende resultaat.

LEES OOK: 21x prachtige foto’s van moeders die hun dochters helpen bevallen

Hoe was de eerste dag met jouw baby? Vertel het ons op Facebook.

Dit artikel is geschreven door Florine Duif.

My Modern Met

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
13x prachtige foto’s van kersverse mama’s met hun één dag oude baby
Sluiten