De mama 1 mei 2018 Marleen Staal

13 X Babyspeelgoed dat perfect in je interieur past

De kleurenkots van al het rondslingerende speelgoed matcht nou niet bepaald mooi bij je o zo zorgvuldig gestylde interieur. Staan de Ikea-kasten op knappen, omdat je alles wilt verbergen? Van dit babyspeelgoed zul je nooit de opruimkriebels krijgen.

Ken je dat? Nu de baby er eenmaal is, lijkt je woonkamer wel ontploft met groenegele plastic attributen. Hartstikke goed voor de ontwikkeling van de baby natuurlijk, al spelende lekker de wereld ontdekken, maar dat kan ook zeker op een interieurproof manier.

1. De tipi, maar net even anders

De tipi is niet meer weg te denken uit de gemiddelde kinderkamer. Wil je liever iets originelers? Maak van een klamboe een tent en richt een knuffelhoekje in. Gelijk een perfecte plek om alle knuffels uit te stallen.

Bron

2. Houten speelgoed

Houten speelgoed is niet alleen tijdloos, het kan ook tegen een stootje of drie. Er mag mee gegooid, op gesabbeld en onder gekwijld worden.

Bron

3. Grote knuffels

Van knuffels kun je nooit genoeg hebben. Kies voor de meest harige en knuffelige varianten in dezelfde kleuren, zodat – hoe veel knuffels er ook komen – het allemaal mooi bij elkaar past.

Bron

4. Pastel wil je wel

Kleur is belangrijk in de ontwikkeling van je baby. Probeer dus zeker niet alleen maar in wit en grijs te denken. Niet fan van heftige rode en blauwe tinten? Ga voor zoet pastel!

Bron

5. Go een vleugje retro

Vroeger was alles beter. Retro speelgoed wordt steeds vaker ‘opnieuw uitgevonden’ en in een nieuw jasje gestoken. Dat is nog eens interieur verantwoord.

Bron

6. Crea oma

Heb je een creatieve oma of een vriendin die goed is met een haaknaald? Vraag of ze een knuffel helemaal naar jouw wens maken, als je in de winkel niet kan vinden wat je zoekt.

Bron

7. Spelen en slapen tegelijk

Het leven van je baby bestaat vooral uit eten, slapen en spelen. Als je kleintje wakker wordt met dit boven zijn hoofdje dan begint zijn dag gelijk goed. En jouw dag ook, want kijk nou hoe mooi!

Bron

8. Vintage

Ermee spelen zal de kleine niet, wie weet als hij of zij ooit wat ouder is, maar vintage speelgoed is wel een mooie opvulling van een wat legere babykamer. Een subtiele manier om te laten zien: hier leeft in een baby in huis.

Bron

9. Eén stijl

Kies zo veel mogelijk één stijl waarin je het speelgoed koopt. Of het nu op kleur, diersoort of materiaal is, je zult zien dat de ‘babyrommel’ veel minder opvalt.

Bron

10. Mix en match

Gooi het over een totaal andere boeg en mix en match! Hoe groter de ratjetoe, des te beter. Denk: Pipi Langkous en you know what to do.

Bron

11. Lijkt wel een dierentuin

Als je geen zin hebt in een wekelijks tripje langs de dierentuin, breng je de panda’s en olifanten toch naar jou? De muur knapt er gelijk van op en je kan gelijk beginnen met het leren van woordjes. “Ja, kijk een aapje!”

Bron

12. Brei je blij

Als je tijdens je verlof niet zo veel om handen hebt, volg een breicursus op Youtube en maak je eigen speelgoed. En ga gelijk los met slingers, wikkeldoeken en tutdoekjes.

Bron

13. Opvouwen en wegwezen

Op een speelkleed kan je kleine van alles leren over vormen en kleuren. Maak zo’n kleedje zelf en naai hem zo in elkaar, dat je hem makkelijk onder het bed of de bank kan schuiven. Niemand die het ziet.

Bron

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
13 X Babyspeelgoed dat perfect in je interieur past
Sluiten