Zwanger 9 sep 2017 Yara Mens

13 redenen waarom jouw zwangere lichaam AWESOME is

Je kijkt er misschien al jaren naar uit: het moment dat je voor het eerst moeder wordt. Als het moment eindelijk zover is, ben je dan waarschijnlijk ook superblij. Alleen een dingetje spookt er steeds door je hoofd: wat gebeurt er straks allemaal met je lichaam?

Veel van ons zijn toch een beetje angstig voor al die veranderingen. Hoe zie ik eruit met zo’n megadikke buik? Moet ik nou straks elke ochtend kotsen? Ga ik ooit nog wel een keer seks hebben?

Geloof ons: stop met piekeren. Ja, je lichaam gaat veranderen maar dat is niet alleen maar verschrikkelijk.  Om je een beetje goede moed te geven hebben wij juist de voordelen voor je op een rijtje gezet!

1. Je borsten gaan groeien

Vond je je borsten altijd ietwat klein? Goed nieuws: grote kans dat je zomaar ineens een, twee of misschien wel NOG meer cupmaten omhoog gaan. Van een Cup A naar een Cup C op een natuurlijke manier..wie wil dat nou niet?

2. Je krijgt nieuwe waardering voor je lichaam

Je kende je lichaam misschien al best goed, maar deze kant had je vast nog nooit ontdekt. Het feit dat jouw lichaam gewoon zelf een kindje in jouw buik aan het maken is…dat is toch supermegatof?!

3. Zin in seks

Jaaaaaaa, groot voordeel! Je denkt misschien van te voren dat je tijdens je zwangerschap nooit meer van bil gaat, maar geloof ons: NOT TRUE. Je libido kan juist op sommige momenten tijdens je zwangerschap (vooral in het tweede trimester) hoger zijn dan ooit!

LEES OOK: Waarom mannen hun zwangere vrouwen JUIST onweerstaanbaar vinden

4. Betere orgasmes

En als je dan seks hebt (zie punt hierboven) zou het zomaar eens kunnen dat jouw zwangerschap je tot grotere hoogtes brengt!

5. Excuus voor slobberkleding

Je durfde misschien nooit in die megagrote oncharmante (maar o zo lekker zittende) trui rond te lopen maar nu heb je gewoon een supergoed excuus. Je hoeft je niet elke dag in je hoge stiletto’s te wurmen want hallo, je bent zwanger! Alleen maar chille kleding voor jou.

LEES OOK: 7 mijlpalen tijdens je zwangerschap waar je van tevoren niet aan denkt

6. Niet meer ongesteld!!

Negen maanden zonder buikkrampen, bloed in je nieuwe witte ondergoed, angst om door te lekken, tampons…HALLELUJA

7. Je gaat stralen

Wel eens gehoord van een zwangerschapsgloed? Dit zorgt ervoor dat je huid beter wordt en dat je er altijd stralend uitziet. Geef ons die natural glow maar altijd!

8. Nooit meer staan

Een overvolle bus? Jij bent altijd verzekerd van een zitplekje.

9. Gevoelige zintuigen

Grote kans dat je  van bepaalde dingen meer kan genieten. Dat ene lekkere ijsje smaakt ineens nog lekkerder en dat nieuwe wasmiddel waar je zo fan van bent ruik je heerlijk door het hele huis heen.

Dus, beloof het ons: no worries, be happy! Je zwangerschap heeft zo zijn ups en downs (dat weten wij ook maar al te goed) maar geniet extra van de leuke momenten en denk bij de vervelende momenten vooral aan wat je er straks voor terug krijgt: je eigen kleine baby!

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Volg Famme Baby op Facebook

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
13 redenen waarom jouw zwangere lichaam AWESOME is
Sluiten