Zwanger 20 jul 2017 Soraya Vogelaar

13 dingen die zwanger zijn in de zomer heerlijk maken

Zwanger zijn in de zomer is lang zo gek nog niet, sterker nog: sommige dingen zijn puur genieten. Jij bent vrij ( want zwangerschapsverlof), de mensen in je omgeving zijn misschien ook vrij (want zomervakantie). En daar komen dan ook nog eens 13 leuke bijkomstigheden bij.

Die zwangerschap doorkomen moet je toch wel, kan je net zo goed naar de leuke dingen kijken. Deze 13 dingen maken zwanger zijn in de zomer een warm feestje. Geniet ervan!

1. Dutjes doen

Met het zomerse weer en een eventuele zomervakantie is het heerlijk om dutjes te doen. Lekker buiten in een park in de schaduw bijvoorbeeld.

2. Vers fruit

Van watermeloenen tot mango’s: heerlijk verfrissend al dat verse fruit dat je zomers kunt eten. En het helpt je ook nog lekker gezond snacken tegen alle (ongezonde) cravings in.

3. Een constante staat van verkoeling

Van airconditioner in je huis naar de airco in je auto, naar airco’s in de winkels tijdens het shoppen. Als je in de winter zwanger bent kun je door de zwangerschapshormonen je net wat oververhit voelen zeker als je van verwarming hoog naar standje nog hoger gaat. Maar in de zomer heeft iedereen het warm en staat dus ook overal lekker een airco aan of een raam of deur open. Halleluja!

4. Slippers aan

Geen nood om je voeten die oh zo fijn opzwellen, te proppen in sneakers of ander dicht schoeisel. Veter strikken als je buik in de weg zit, is een heel ander verhaal. Je kan met een stuk meer gemak luchtige teenslippers aan. Yes!

LEES OOK: 21 dingen die iedere vrouw die in de zomer zwanger is herkent

5. Naar het zwembad

Als je wat wilt afkoelen is een frisse duik in het zwembad fantastisch. In het water voel je je even gewichtloos en dus minder zwaar. Dit zijn trouwens 7 dingen die je denkt als je zwanger naar het zwembad gaat .

6. Zomerse pedicure

Zomer staat gelijk aan vrolijk gelakte teennagels. Het zelf doen is net als met veters strikken op een gegeven moment niet echt meer een optie. Dus: tijd om je heerlijk te laten verwennen met een pedicure en een voetmassage. Door het masseren worden die gezwollen enkels en voeten vast ook een stuk minder.

7. Heel veel ijsjes

Zomer betekent ook onbeperkt ijsjes eten en al helemaal als je zwanger bent. Je eet toch min of meer twee en ja je baby verdient ook een ijsje. šŸ˜‰ Deze Nederlandse ijssalon denkt aan zwangere vrouwen en verkoopt zelfs augurkenijs, ideaal als je een augurken craving hebt.

8. Maxi-jurken

Bye bye broeken. Do we need to say more?

LEES OOK: Waarom je vol trots je blote zwangere buik mag laten zien deze zomer

9. Mmm, Mocktails

Een ijskoud biertje of glas wijn zit er niet in, maar mocktails zijn rond deze tijd van het jaar ook goed te doen. De mocktails zijn nu alleen maar lekkerder met alle variaties met vers fruit erin. Smullen!

10. Meer zelfvertrouwen

Body positiviteit. Je lichaam is bezig met het zorgen voor en maken van een nieuw mens. Hoe gaaf is dat?! En dat zorgt weer in een boost van je zelfvertrouwen, zeker wat betreft je lichaam. Lag je vorig jaar nog wat onzeker in bikini op het strand? Dit jaar straal je mede dankzij die pregnancy glow.

11. Minder positiekleding

Denk maar zo: in de herfst en winter moet je waarschijnlijk een groot deel van je garderobe opnieuw aanschaffen in de vorm van positiekleding. Vesten, truien, broeken, noem maar op. In de zomer zijn wat T-shirtjes, shorts en jurkjes voldoende. Het scheelt in positiekleding en dat scheelt weer in de portemonnee.

12. Prima in bikini

Want hĆ©, die buik die hoef je nu dus niet in te houden. šŸ˜‰

13.Ā Naar buiten

Er zijn eindeloos veel leuke dingen die je buiten kunt doen. Het is lang licht en daar blijf je actief door. Je kunt lekker socializen op een terrasje, naar het strand, het zwembad, wandelen, winkelen, barbecueƫn en nog veel meer. Je zit in ieder geval niet verlegen om opties.

Naast al die leuke dingen wil je er natuurlijk ook gewoon leuk Ć©n luchtig bijlopen. Dit zijn de 13 leukste positiejurkjes waarin je deze zomer gegarandeerd de show steelt.

Wat vind jij fantastisch aan zwanger zijn in de zomer? Laat het ons weten op Facebook.

Reageer op artikel:
13 dingen die zwanger zijn in de zomer heerlijk maken
Sluiten