De mama 10 mei 2018 Marleen Staal

12 Zogenaamde “me time-momenten” waar je als moeder van geniet

Me-time. Ha-ha-ha. De laatste keer dat jij schoon en uitgerust in bed lag, had je nog een taille. Beide dingen zijn inmiddels verleden tijd, maar je hebt er dan ook wel iets veel mooiers voor teruggekregen: dat kleine hummeltje. Dat erg vaak huilt helaas. Dus moet je genieten van de kleine dingen. Elk moment alleen is vanaf nu jouw me-time.

De kapper

Vroeger liet je alleen de puntjes doen, maar vanaf nu is naar de kapper gaan je nieuwe hobby. Een balayage die twee uur moet intrekken? Nou, doe er ook maar gelijk een masker van twintig minuten in en weet je wat, gooi er ook maar een spoeling overheen. Je appt de oppas/je lover wel even dat het uitloopt, want het werd ineens zó druk. Heel vervelend.

Naar de supermarkt

Shoppen doe je amper meer voor jezelf, dus de plek waar je helemaal los kunt gaan en uren tussen de nieuwe dingen kan gluren? De supermarkt. Je kan die verse avocado jammer genoeg niet aantrekken, maar in dit verse groente walhalla kun je wel ongestoord fantaseren wat je allemaal kan gaan koken. En hé, kun je daar nou iets proeven? Tot over drie uur!

Koffie drinken als ie nog heet is

Behalve het feit dat je eindelijk weer onbeperkt sloten koffie mag nuttigen, is wárme koffie al helemaal een luxe. Zeker als je rustig aan je kopje kunt sippen, in plaats van je slokdarm te verbranden door ‘m in één keer achterover te slaan. Of ‘m koud te drinken, omdat je weer eens was vergeten dat je nog koffie had vanwege een huilend kind dat even je aandacht nodig had.

Absolute stilte

Sinds de baby schreeuwend uit de baarmoeder kwam, is het begrip ‘stilte’ Chinees voor je. Dus als er dan een zeldzaam moment zich voordoet waarbij je jezelf kan horen ademen. Dan is dat genieten met een hoofdletter G.

Iets AF kijken op tv

Je kan aan honderd series beginnen, maar er eentje afkijken is echt alleen voor de gevorderde bingende moeders. Dus als je op de bank – of in bed – zowaar de eindcredits van een film ziet zónder in slaap te vallen of reclameonderbrekingen van een huilende baby? Dan begin je bijna aan jezelf te twijfelen: droom je nou misschien toch wel?

Mascara, lippenstift én rouge op doen

Donkere wallen is het nieuwe zwart als je net moeder bent. Een likje verf op de wangen doet wonderen, maar er zijn nu andere prioriteiten dan met een gematteerde huid over straat te gaan. Wanneer je ‘s ochtends dan wel de tijd hebt en met een mascaraborsteltje in je oog port, is dat bijna orgastisch. Hoera, mascara!

Teennagels lakken

Roodgelakte vingers ook rood houden is een grotere uitdaging dan drie baby’s tegelijkertijd verschonen. Je teennagels daarentegen, die lijken wel voor eeuwig op standje ‘net naar de pedicure geweest’ te blijven. Dus je teentjes tip top verzorgen? Daar geniet je ineens intens van. Ondanks dat je ze daarna elke dag met sokken bedekt.

Online shoppen op de bank

De beste uitvinding ooit sinds vochtig toiletpapier. Nu je leven zich wat meer in en om het huis afspeelt, is internetverbinding de levensader die je met de rest van de wereld verbindt. En dan met name webwinkels waar je alles in drie maten kan bestellen, omdat je echt geen idee meer hebt wat je nog past deze dagen.

Sporten

O karma. We wisten dat je zo komen, maar op deze manier? Vroeger had je een hekel aan de sportschool, nu wil je maar al te graag een squatje extra doen. Zo lang mogelijk rekken (en een halfuur strekken) die hap.

Douchen

Na het sporten komt het douchen. En douchen is als nieuwbakken moeder als een nieuwe pot Nutella. Het lekkerste dat er bestaat. Sorry milieu, maar deze moeder heeft haar me time nodig. Dus draai je die knop nog maar even verder open als je er eenmaal onder staat.

Slapen

In slaap vallen op de bank als je daadwerkelijk tijd hebt voor me time als alles en iedereen op bed ligt. Zo. Fijn. Een hobby die je met je ogen dicht kan doen.

Parkeren

Je kon voor het babytijdperk al geen wiel recht in het vak krijgen, maar nu neem je expres extra de tijd voor het inparkeren. Die paar minuutjes alleen in de auto zijn er toch weer een paar.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 Zogenaamde “me time-momenten” waar je als moeder van geniet
Sluiten