Stelling: ik vertel pas na 12 weken aan vrienden en familie dat ik zwanger ben

Met spanning kijk je naar de positieve zwangerschapstest. JE BENT ZWANGER! Het liefst schreeuw je het van de daken, maar ga je het eigenlijk wel meteen vertellen aan iedereen? Stelling: ik vertel pas na 12 weken aan vrienden en familie dat ik zwanger ben.

Sommige vrouwen kunnen zogezegd ‘geen geheimpje bewaren’. Logisch dat je dan meteen naar je vrienden en familie rent om het heuglijke nieuws te delen. Maar er zijn ook verhalen te vinden van mensen die het vroeg vertelden, en vervolgens een miskraam kregen. Zij vonden het moeilijk om dit nieuws te delen met de mensen waar ze van houden. Terwijl dit juist natuurlijk ook veel steun kan geven.

Standaard

In Nederland ligt de ‘standaard’ op het vertellen dat je zwanger bent met zo’n 12 weken. Nadat de eerste echo is gemaakt en alles is gecontroleerd. Dit is ook een goede periode om het nieuws aan je werkgever te vertellen, zodat er alvast een vervanger gezocht kan worden zodra jij op zwangerschapsverlof gaat. Wil je daar liever nog even mee wachten? Dat kan ook, als je het maar verteld hebt vóór je de zes maanden aantikt.

LEES OOK: Surprise! 14 originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent

Geheimpje?

Wil je het nog wel even geheim houden? Bedenk een goed excuus waarom je ineens geen biertjes of wijntjes meer drinkt en probeer er op te letten dat je niet te veel over je buik wrijft (want geloof ons, dat ga je automatisch doen!). Met een beetje geluk weet jij het dan als de beste geheim te houden.

Vertel ons: met hoeveel weken vertelde jij aan je vrienden en familie dat je zwanger was? Laat het ons weten op Facebook, want wij zijn ontzettend benieuwd.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stelling: ik vertel pas na 12 weken aan vrienden en familie dat ik zwanger ben
Sluiten