De mama 18 dec 2018 Marleen Staal

12 Sekstips als er constant een kind in huis is

Let’s talk about sex baby. En dan voornamelijk hoe je de liefde tussen de lakens weer terug kan vinden. Seks heeft jullie per slot van rekening dat prachtige drummeltje opgeleverd, dus het ging ‘vroeger’ waarschijnlijk prima. Hoog tijd om seks met elkaar weer opnieuw uit te vinden!

Spring samen onder de douche

Zet de wekker een paar minuten eerder dan normaal en geef je ochtendroutine een boost door samen te douchen. Seks en schoon worden tegelijkertijd, dat is nog eens efficiënt.

Flirt via de telefoon

Baby’s kunnen huilen, poepen maar gelukkig nog lang niet lezen. En dus kunnen ze ook niet over je schouder meekijken wat voor dirty dingen jij appt naar je mr. lover. Flirten is bijna net zo belangrijk als de daad zelf, dus vervang de kinderfoto’s af en toe eens voor een kinky exemplaar van jezelf.

Ga naar bed wanneer de baby naar bed gaat

En dan niet om te slapen natuurlijk… Grote kans dat de baby zodra hij slaapt niet snel wakker wordt wat jullie de tijd geeft om deze nap time voor andere doeleinden te gebruiken.

Maar zorg wel dat je genoeg slaapt

De grootste afknapper in bed is de ‘ik ben nu even moe’-smoes. Oké, nu is dat voor jullie natuurlijk wel keiharde realiteit. Je bent ook echt kapot. Maar des te meer reden om extra veel uiltjes te knappen. Een uiltje a day keeps het seksloze bestaan away. Slapen geeft je logischerwijs nieuwe energie die je weer kan gebruiken om uiteindelijk zin te maken (of te krijgen).

LEES OOK: 7 redenen waarom het heerlijk is om de seks van te voren te plannen

Make a plan

Het klinkt misschien niet sexy, maar geen sex is nog altijd erger dan geplande sex. Je moet misschien even een knop omzetten als de klok vier uur slaat en het geen tijd is voor Cup-a-soup, maar totaal iets anders. Maar als je moet zitten wachten totdat je zin hebt… Dan kan het wel erg lang duren. Pak de agenda’s er maar bij!

Vier het vluggertje

Dat betekent overigens niet dat er altijd een hoogtepunt hoeft te zijn. Dit gestolen momentje kan weer voorspel zijn voor als je ‘s avonds wél wat langer de tijd hebt. Geniet gewoon van de spanning en van elkaar. En laat het ‘moeten hebben’ van een orgasme los. Zo kom je wat vrijer in je geest te zitten en zal er juist meer gebeuren.

Wie wil er oppassen?

Als de baby ergens anders aan het spelen is, kunnen jullie zelf ook uitgebreid met elkaar spelen. Maak dus stiekem gebruik van alle enthousiaste ooms/tantes/vriendinnen/moeders die maar al te graag tijd doorbrengen met de kleine.

Stel het niet uit

Van seks komt het misschien niet altijd, van uitstel komt afstel, maar blijf elkaar wel genoeg aanraken. Oók waar de kleine bij is. De baby snapt misschien niet waar het over gaat, maar als de liefde in de lucht hangt, voelt hij of zij dat zeker wel. En dat is altijd positief voor het humeur. Blijf lief voor elkaar. Een kneepje in de billen, een kus in de nek of een 1-minute-romantic-dancebreak tijdens het koken.

LEES OOK: Oh herkenbaarheid! Deze moeders leggen uit hoe seks na de bevalling écht is

Ontdek je plekje

Skip het bed en herontdek het aanrecht of de bank. Als de baby rustig aan het spartelen is in de box, kun je prima even een wipje wagen. Beperk je niet tot de slaapkamer, zeker als je aan co-sleeping doet. Als je de baby moet verhuizen (lees: je bent zo weer een halfuur verder) omdat je in de buurt wilt zijn én in bed wilt liggen, kan dat een enorme moodkiller zijn.

Een moment geduld a.u.b.

Over co-sleeping gesproken. Koop een makkelijk verplaatsbaar (reis)wiegje waar je de kleine in kan leggen als je even het bed voor je alleen wilt hebben. Rol hem of haar naar de andere kant van de kamer voor wat meer privacy, om na de daad weer fijn met z’n drietjes in slaap te vallen.

Mama in the mood

Als het je wat tijd kost om in de mood te komen, begin dan al met het voorspel waar anderen – en dus ook de baby – gewoon bij zijn. Voetje vrijen onder de tafel, een speelse blik of een subtiele aanraking. Of masseer elkaar om lekker te ontspannen. Voor je het weet slaapt de baby en ben je na al dat gestreel binnen vijf minuten klaar ook!

Tot slot

Heb geen torenhoge verwachtingen van elkaar. Je bent net ouder geworden, je leven is veranderd en net zoals je baby moet je jezelf ook de tijd gunnen hierin te ontwikkelen. Het komt goed. Plus: spontane seks is niet alleen het lekkerst, je kan de dagen erna hier ook heerlijk op teren. Dus het zijn misschien niet veel momenten, maar als het gebeurt, geniet er dan dubbel zoveel van.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 Sekstips als er constant een kind in huis is
Sluiten