De mama 12 jun 2018 Marleen Staal

12 Momenten waar je even doorheen moet de eerste keer zonder baby

Van je eerste kus tot de eerste keer alleen naar school. Als kind zijn alle eerste keren spannend. Ook nu je zélf moeder bent, krijg je te maken met een eerste keer. Namelijk zonder baby de deur uit. Wacht even, eerst drie ton tissues inslaan, zo weer terug.

1. Met die zwangerschapshormonen heb je ook gelijk het ‘shit goed kunnen plannen’-gen erbij gekregen, want alles heb je tot in de puntjes geregeld. Tot op de dag of avond dat je weggaat zelf. Dan is ineens de oppas ziek, zijn de luiers op en ben je je sleutels kwijt.

2. Als er dan inmiddels een reserve oppasoma is ingeschakeld, een paar verfrommelde luiers zijn gevonden en een reservesleutel ergens vandaan is getoverd, zet je lieveling vlak voor je de deur uitstapt het ineens op een niezen. STOP. HO. BEL DE ALARMDIENSTEN!

3. Die nies blijft je zo ongeveer de hele avond achtervolgen en zelf heb je pas door, bij het opscheppen van de chocolademousse dat je het al drie minuten over de poepescalaties van je baby hebt. Elk gesprek eindigt in een avontuurlijke anekdote over jou en de baby. Oeps.

LEES OOK:Makkelijk terugkeren van je zwangerschapsverlof? Zo doe je dat

4. Logisch, want buiten de grenzen van je moedernest ben je nog niet gekomen. De baby = life. En als je dan met veel moeite je mond houdt over babyonderwerpen, gaan al je gedachtes er wel over.

5. Dus schrik je ook op je bij elke vibratie van je telefoon. WAT IS ER MET DE BABY? IN WELK ZIEKENHUIS LIGT IE? Je telefoon is heilig en je checkt dat schermpje vaker dan een zuster iemands hartslag checkt op de spoedeisende hulp.

6. Als je toch al zo bent samengesmolten met je telefoon, kun je je vrienden gelijk ook even vermaken met een halfuur durende slideshow. Want foto #845 waarbij je in het gezichtje van je baby precies het kinnetje van jouw overgrootmoeder herkent, had je nog niet laten zien.

7. Al die spanning breekt je op, dus heb je in hoofd al meer smoezen bedacht om eerder weg te gaan, dan dat er letters in het alfabet zitten.

8. Maar al die smoesjes breng je dan weer niet in de praktijk, want je bent eigenlijk ook wel heel erg toe aan Grote Gesprekken. Conversaties die niet gepaard gaan met zinnetjes als ‘wie heeft er bah bah gedaan’ maar die wat meer gaan over de zin van het leven en zo. En over de laatste roddels die je hebt gemist.

LEES OOK:Deze 10 uitjes met je baby zijn superleuk én kosten bijna geen geld

9. Over levensvragen gesproken. Je vraagt je minstens tien keer af waarom je toch in hemelsnaam dat huis hebt verlaten en denkt erover om alles op te zeggen. Je baan, je vriendschappen en eigenlijk alles wat niets met de baby te maken heeft.

10. WAAR IS DE BABY? Bij elke plek die je verlaat, rinkelen alle mamalarmbellen. Totdat je tijdens je drafje terug naar de ene winkel/koffiehuis/wc beseft dat hier nooit een baby is geweest, of althans: niet die van jou. Die verblijft al een paar uur thuis.

11. In net zo’n blinde paniek grijp je regelmatig naar je borsten als je voelt dat je een toeschietreflex krijgt, omdat het ‘etenstijd’ is voor je baby en je vergeten bent om zoogcompressen in je beha te doen.

12. Eenmaal thuis van je vrije vlucht als moedereend, tref je de baby thuis rustig chillend in de box aan en app je jouw vriendinnen hoe gezellig het was en dat jullie dit echt snel weer moeten doen. Over 18 jaar ofzo.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 Momenten waar je even doorheen moet de eerste keer zonder baby
Sluiten