De baby 26 jun 2017 Muriel Oonincx

#12 Lieve Baby… ‘Mijn derde jongen en het is gewoonweg perfect’

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is beschrijfelijk mooi! Deze week in ‘Lieve baby’ de brief van Muriel.

Lief 3e kindje van me,

Het begin van jouw bestaan staat in mijn geheugen gegrift. Je broer nog een baby, je grote broer een dreumes. Ja, papa en mama vonden het zo’n feest met onze ‘posse’ van twee ventjes, dat we de vaart erin zetten. Niet dat je enorm gepland was, het liep zo en ik voelde dat je op die bewuste Kerstavond dat sterkste overlevertje zou zijn. Survival of the fittest noemen ze dat.

Ik ga niet jokken dat ik stiekem een klein beetje hoopte op een meisje. Na twee jongens, zag ik dat wel voor me. De roze (of blauwe) wolk van een snelle derde zwangerschap werd echter al snel zwaar gekleurd door grijze wolken. Bij de combinatie test kregen we bijna de slechtste uitslag die je kunt krijgen. 1 op 3 kans op een afwijking. Eenmaal bij de gynaecoloog werden de wolken bijna zwart, volgens deze mevrouw zat het helemaal niet goed. En stonden we voor een keuze.

In al mijn euforie vergat ik te vragen of ik op een roze of blauwe wolk kon klimmen

Diep van binnen kon ik me niet voorstellen dat het niet zou kloppen en na een helse week kreeg ik een telefoontje met de uitslag. De mevrouw aan de andere kant van de lijn zei: ‘de uitslag is negatief’ met gelukkig erachteraan ‘dat is goed nieuws, er zijn geen afwijkingen gevonden’. Wel was er een afwijking aan je hartje geconstateerd, maar dat zou ook in de zwangerschap opgelost kunnen worden door jouw eigen ontwikkeling en groei. Papa en mama vertrouwden erop. Dit zou goed komen en konden we met elkaar aan!

LEES OOK: De brief van een moeder die haar kindje helaas verloren heeft. 

Een zoon

In al mijn euforie hing ik de telefoon op zonder te vragen of ik dan op mijn roze wolk of blauwe wolk kon klimmen. Ik belde ‘t ziekenhuis en werd doorverbonden. ‘U krijgt een zoon’ was het antwoord en het enige wat ik kon doen was huilen van geluk. Een derde zoon, mijn posse van mannen. Het moest zo zijn.

Binnen anderhalf uur werd je geboren. Ruim 4 kilogram schoon aan de haak. Blakend van gezondheid en van al mijn mannetjes het meest mannelijk. No doubt about it.

Je bent en blijft voor altijd mijn benjamin, mijn derde ventje en je bent perfect.

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#12 Lieve Baby… ‘Mijn derde jongen en het is gewoonweg perfect’
Sluiten