De mama 12 okt 2018 Karin Broeren

12 bizarre situaties waarin ik belandde dankzij flink wat slaaptekort

Nachtvoedingen, nachtelijke huilsessies of gewoon zelf piekerend in bed liggen door alle nieuwe indrukken: als kersverse ouder loop je heel wat slaaptekort op. Ik behoor zelf dan ook tot de ‘lucky’ few van #teamnosleep. En blijkbaar functioneer ik daar niet zo goed op, want afgelopen maanden heb ik heel veel dingen gedaan, waarvan ik achteraf dacht: what the f is er met me aan de hand?!

Of het nu het slaaptekort is waardoor ik watten in m’n hoofd heb of dat het door de hormonen komt: ik heb geen idee, maar dat er ik er met mijn hoofd niet bij ben is wel duidelijk. Herkenbaar?

Toen ik even lekker met een vriendin ging lunchen in een andere stad om uit mijn babybubbel te komen, stond ik voor een NS-poortje met mijn bankpas te zwaaien, flink scheldend dat dat kl*tepoortje niet openging.

Diezelfde dag heb ik de hele supermarkt afgestruind, op zoek naar mijn autosleutels. Tussen de winterpenen, bij de avocado’s, naast de diepvriespizza’s: nergens te bekennen. Omdat ze onderin mijn boodschappentas zaten. *zucht*

Schone was van het wasrek halen en vervolgens weer in de wasmachine douwen. Doe ik gewoon.

Weinig tot niet geslapen? Zo kom je je werkdag door

Of vieze lakens van het bed halen, even weglopen omdat de baby huilt, en vervolgens bij terugkomst het bed weer opmaken met dezelfde vieze lakens.

Deo in m’n haar gespoten: check.

M’n kind twee dagen hele andere flesvoeding geven dan-ie normaal krijgt. Oeps. Nja, hij dronk de fles net zo snel leeg als anders. Dikke prima.

De helft van m’n boodschappen vergeten. Elke dag weer. En m’n boodschappenlijstje.

M’n kind helemaal verkeerd in de draagdoek doen zodat-ie er elk moment uit kan flikkeren. En als iemand er wat van zegt stug volhouden dat-ie er gewoon goed in zit. Oeps…

M’n kind die op z’n rug op de bank lag, lekker daar laten liggen terwijl ik naar de keuken liep om ontbijt te maken. En bij terugkomst denken: o ja, da’s best gevaarlijk trouwens.

M’n kind horen huilen boven, maar voor een halve minuut gewoon níet doorhebben dat dat betekent dat je ernaartoe moet gaan. O ja, kak.Tijdens het boodschappen doen vlees pakken voor het avondeten, en vijf minuten later gewoon wéér vlees pakken voor diezelfde avondmaaltijd. En bij thuiskomt dus een dubbel portie vlees hebben. Honger, iemand..?

De vaatwasser opendoen terwijl-ie aanstaat. En dit 10 minuten later gewoon wéér doen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12 bizarre situaties waarin ik belandde dankzij flink wat slaaptekort
Sluiten