12 awkward momenten die elke kersverse moeder wel herkent

Lekkende borsten of een enorme spuugvlek op je schouder die je pas ontdekt tijdens die ene belangrijke meeting. Gênante momenten genoeg in het leven van een kersverse moeder! Wij hebben de 12 leukste (of gênantste, wat jij wilt) op een rijtje gezet.

We kunnen er maar beter om lachen, toch?

1. Lunch

Wanneer je er eindelijk even uit kunt om met je beste (kinderloze) vriendin gezellig te gaan lunchen. Om er vervolgens achter te komen dat niet iedereen het waardeert als je praat over poepluiers en kinderkots tijdens het eten van een tosti. Oeps!

2. Blouse

Voorzichtig geef je de baby borstvoeding (terwijl je nét een schone blouse aan hebt), voorzichtig laat je hem daarna een boertje doen, héél voorzichtig verschoon je de baby – en daarna blijkt dat je je blouse nog 20 minuten open hebt gelaten. We hadden nog zo gezegd ‘trek iets zwarts aan!’

Oh, en vergeet vooral even niet Famme Baby te liken, doe je met een druk op de knop. Ga je leuk vinden!

3. De oppas

Wanneer je je kindje bij je 16-jarige buurmeisje achterlaat (met moeite, snik!) kan je het natuurlijk niet laten om haar even te bespioneren via het raam. Om vervolgens door je buurmeisje betrapt te worden.

4. Een bijzondere meeting

Dat moment dat je erachter komt dat er twee enorme natte plekken zitten, daar bij je borsten. En natuurlijk net tijdens een belangrijke meeting.

LEES OOK: 11 irritante opmerkingen die zwangere vrouwen te horen krijgen

5. Alsof ‘ie het expres doet

Je nodigt vrienden die ver weg wonen uit om eindelijk kennis te komen maken met jullie lieve baby, die eigenlijk niet zo heel veel huilt. Behalve die paar uur dat zij er zijn. Constant, zonder pauze. Great.

6. Oude vrienden

Toevallig kom je een oude vriend tegen op straat. Hij vraagt wanneer je uitgerekend bent. ‘Uh, drie maanden geleden.’ En bedankt!

7. Trampoline

Na lang zeuren laat je je door je nichtjes tóch overhalen om op de trampoline te springen. Doe. Het. Niet.

8. Gifgroen

Die collega die je vriendelijk wijst op die nog nader te bepalen gifgroene vlekken op je spierwitte blouse. Iets met een potje en boontjes.

9. Click, click!

Dat iemand je vraagt om een foto van je baby en dat je pas nadat je iemand hard hoort gapen en 100 foto’s verder door hebt: ze is allang afgehaakt. Heel gek.

10. Normaal praat ‘ie echt veel!

Wanneer je net hebt lopen opscheppen dat jouw kindje al heel veel praat en geluidjes maakt voor z’n leeftijd, besluit je kindje een poosje doodstil te zijn… ‘Zeg eens Mama? Nu!’

LEES OOK: 10 x waarom het gewoonweg heerlijk is om zwanger te zijn

11. Een snelle check.. positief

Dat moment dat je even wilt checken of je kind z’n luier volgepoept heeft, en je uitgebreid aan z’n billen gaat snuffelen. Midden in een volle tram. Sorry mensen, zo doen we dat nou eenmaal. Thank god voor billendoekjes.

12. Woedeaanval

Het moment dat je baby een woedeaanval krijgt, de boel bij elkaar krijst en melodramatisch met zijn vuistjes op de grond slaat. In het openbaar, natuurlijk. Zweet op je rug. Help!

Mercy heeft spijt van de naam van haar dochter. Oei! ‘Waarom ik spijt heb van de naam van mijn dochter (en hoe jij dit kunt voorkomen’

parenting

Reageer op artikel:
12 awkward momenten die elke kersverse moeder wel herkent
Sluiten