Zwanger 25 mei 2018 Soraya Vogelaar

12x verrassende koninklijke babynamen die royals uitgekozen hebben

Hoe mooi ook, koninklijke babynamen zijn vaak niet bijster origineel te noemen. Vaak zie je dat de traditie gevolgd wordt en de baby’s vernoemd worden naar hun grootouders of voorouders. Maar een enkele keer kiezen de ouders in het koninklijk huis ook weleens verrassende koninklijke babynamen. Dit zijn er een aantal op een rijtje.

1. Estelle

In de geschiedenisboeken is er geen eerdere prinses te vinden die Estelle heet. Het is mogelijk dat de ouders van Estelle, Kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden hun eerstgeboren kindje naar Estelle Manvild vernoemd hebben. Die Estelle is namelijk getrouwd met een verre koninklijke neef Folke Bernadotte.

2. Zara

Toen prinses Anne koningin Elizabeth haar eerste kleindochter liet zien in 1981, was ze vast blij verrast. Wat niemand verwacht had, was de bijzondere naam die de ouders gaven. Zara is een Arabische naam en werd naar verluid uitgekozen door haar oom, prins Charles. Deze naam was tot dan nooit eerder gebruikt door het Britse koningshuis.

3. Eugenie

Prinses Eugenie, geboren in maart 1990, deelt haar naam met eerdere Royal ladies. De jongste kleindochter van koningin Victoria heette zo en werd vernoemd naar haar eigen peetmoeder: keizerin Eugenie van Frankrijk.

LEES OOK: 10 koninklijke babynamen voor jouw toekomstige prins of prinses

4. Leonor

Zo’n 600 jaar geleden was deze naam al populair in koninklijke kringen. Op den duur raakte deze in vergetelheid. Maar in oktober 2005 maakte het weer een glansrijke comeback. Royals Felipe en Letizia van Spanje, kozen de naam voor hun eerste kindje. Sindsdien heeft koningin Mathilde van België haar kind Eleanore genoemd in 2008. En prinses Madeleine van Zweden koos in 2014 de naam Leonore voor haar eerste kindje.

5. Savannah en Isla

Met de geboorte van Savannah in december 2010, dochter van Peter en Autumn Philips, had koningin Elizabeth haar eerste achterkleinkind. Ook deze naam was bijzonder en markeerde een nieuwe generatie, omdat die nog niet eerder voorkwam bij de royals. Savannahs’ zusje werd geboren in 2012 en kreeg ook een bijzondere naam: Isla.

6. Vincent

De kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken, kregen in 2010 een tweeling. Eén van hun zoons kreeg een naam die wij hartstikke normaal vinden, maar voor royals is ‘ie spiksplinternieuw: Vincent.

LEES OOK: Krijg je in 2018 een kindje? Dan is de kans groot dat je deze babynaam kiest

7. Jacques

Prins Albert en prinses Charlene van Monaco kregen in december 2014 een tweeling. De naam van hun zoon verraste velen. Naar verluid heeft Charlene aangegeven dat de naam in haar thuisland Zuid-Afrika populair is. In de 18e eeuw was er wel al een prins Jacques in Monaco. Maar de kans is klein dat dit prinsje naar hem vernoemd is, die was namelijk zo ongeliefd dat hij moest aftreden.

8. Verrassende koninklijke babynamen: Angelica, Isadora, Tallulah

Drie prachtige namen die toch behoorlijk onverwachts zijn voor koninklijke standaarden. Prinses Martha Louise van Noorwegen koos deze namen als tweede naam voor haar drie dochters. De meisjes heten voluit: Maud Angelica, Leah Isadora en Emma Tallulah.

9. Liam

Deze naam gaat pas sinds november 2016 rond in koninklijke kringen. Prins Felix en Prinses Claire van Luxemburg kozen de naam toen voor hun zoontje. Daarnaast heeft de jongen ook een bijzondere tweede naam: Hartmut, dit is een vernoeming naar één van z’n grootvaders.

Popsugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
12x verrassende koninklijke babynamen die royals uitgekozen hebben
Sluiten