11 Geniale hacks die elke zwangere vrouw moét weten

Zwanger zijn is geweldig. Er groeit een baby in je buik, hoe bijzonder is dat? Maar helaas horen er ook wat ongemakken bij een zwangerschap. Denk: gezwollen voeten en broeken die te krap worden. Gelukkig geldt ook hier: voor alles is een oplossing.

Deze slimme hacks moet elke zwangere vrouw weten.

1. Cool!

Als je zwanger bent, is je innerlijke thermometer nog weleens van slag. Heb je het door ‘opvliegers’ opeens snikheet hebt, kun je je beha even in de vriezer leggen. Dit zorgt voor wat extra verkoeling. Heerlijk!
zwangerschap hacks

2. Kramp?

Probeer deze yoga-pose eens. Door je voeten tegen de muur te houden, drijf je het extra vocht af in je benen dat voor de krampen zorgt. En word je meteen helemaal zen. Twee vliegen in een klap dus.
zwangerschap hacks

3. Kaliumtekort

Te weinig kalium in je lichaam kan ook zorgen voor kramp. Een banaantje eten is de oplossing, want dit is een echte kalium-bom.
zwangerschap hacks

4. Opgezwollen voeten

Kom je met geen mogelijkheid meer in die leuke laarsjes? Door je voeten in een badje bruisend water op kamertemperatuur te weken, neemt de zwelling af.
zwangerschap hacks

5. Broek te strak?

Ben je pas een paar weken zwanger, maar zit je favo-jeans nu al niet meer echt lekker? Een simpel haarelastiekje does the tric!
zwangerschap hacks

LEES OOK: Van gym tot yoga dit zijn de 6 bekendste zwangerschapscursussen

6. Op je buik liggen, doe je zo

Ook al is je buik nog niet eens zo groot, op je buik liggen is al snel niet meer prettig. Balen als je juist graag op je buik slaapt. De oplossing is simpel: koop een (grote) zwembad. Heeft je baby straks ook nog plezier van.

7. Bye, bye maagzuur

Een bekend bakerpraatje zegt dat veel last van maagzuur betekent dat je baby veel haar zal hebben. Waar of niet: je leest het hier. Heb je er last van: een slokje appelazijn doet wonderen. Niet echt lekker, maar het schijnt te helpen.
zwangerschap hacks

8. Hebbes!

Opstaan om wat te pakken? Er komt een moment dat je er niet aan moet denken. Lang leve de ouderwetse grijpstok (of hoe heet zo’n ding?!).

LEES OOK: Dit worden de populairste babynamen van 2017 voor jongens én meisjes.

9. Nog een beha trucje

Zwanger dan groeit niet alleen je baby, maar ook ‘de meisjes’ als kool. Met bra-extenders zet je wat extra haakjes aan je beha. Handig wanneer je favoriete beha niet helemaal meer past, maar je ook nog niet toe bent aan een zwangerschapsbeha.
zwangerschap hacks

10. Buikband

Een klassiekertje: de buikband. Je kunt ze in alle kleuren vinden op de afdeling positiekleding, maar zelf maken kan ook. All you need is een oud hemdje of strak T-shirtje. Ziet ook niemand het als het knoopje van je broek niet dichtgaat.
zwangerschap hacks

11. Heerlijk zo’n buik!

Je buik is op zichzelf al een hack. Niet tegen ongemakken, maar wel voor al die cravings ;-). Snoep, chocolade, gooi maar neer.
zwangerschap hacks

Krijg je stiekem geen genoeg van leuke tips? Wij hebben de enige echte zwangerschapschecklist!

Buzzfeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 Geniale hacks die elke zwangere vrouw moét weten
Sluiten