#11 Onbewoond eiland met je baby: 4-seizoenen slaapzak

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: de vier seizoenen slaapzak!

Linda (29): Op foto’s zag ik altijd een pasgeboren baby onder een dekentje liggen. Moet dat, dacht ik altijd? Het leek mij zo eng, straks ging dat dekentje over het hoofd van de baby, en dan… Ik moest er niet aan denken. Toen mijn eigen baby geboren werd en ik zélf de keuze moest maken waaronder (of waarin!) ik mijn baby moest leggen zei mijn gevoel nog steeds; niet onder een dekentje.

Mijn pasgeboren baby onder een dekentje? No way!

complete set

Een alternatief is dan een slaapzak. Ik wilde wel een goede. Niet zomaar een synthetisch slaapzakje. Dus ging ik op onderzoek uit en vond de Combi Sleeper babyslaapzak van De Little Company. Deze slaapzak bestaat uit een buitenslaapzak van 100% katoen met afritsbare mouwen en een uitritsbare binnenhoes, gemaakt van 100% katoenen fleece. Deze combinatie van de twee delen maakt de combi sleeper tot een complete set beddengoed!

 

LEES OOK: #10 Onbewoond eiland met je baby: de draagbare wieg

veilig

Omdat het een 4 seizoenen slaapzak is, kan je zelf bepalen hoe warm je baby het heeft. Iets waar ik met een pasgeboren baby wel echt vaak mee bezig was! Het fijne van deze slaapzak is, is dat mijn baby hier heerlijk warm in de winter in ligt en in de zomer bedekt is, maar het juist niet te warm heeft. Je kan er alle kanten mee op in elk seizoen! Bij warmer weer haal je de binnenzak eruit en gebruik ik alleen de buitenzak, de mouwen kunnen eventueel van de buitenzak afgeritst worden. De slaapzak is er in twee maten. Het eerste jaar kan je het babymodel (80 cm) gebruiken. Voor het babymodel geldt dat deze veilig te gebruiken is vanaf de geboorte. Voor het kindermodel (110 cm) geldt dat deze gebruikt kan worden vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar. Heerlijk om te bedenken dat mijn dochter nog vier jaar lang in deze fijne slaapzak kan liggen, zonder dat ik mij ergens zorgen over hoef te maken!

 

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

 

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#11 Onbewoond eiland met je baby: 4-seizoenen slaapzak
Sluiten