De baby 15 jun 2017 Bettina Neseker

#12 Onbewoond eiland met je baby: de luieremmer

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: de Tommee Tippee luieremmer!

Leonie (33): Natuurlijk had niemand mij iets verteld. Waarom zouden ze! Ja, waarom zou je over babypoep praten! Bah! De eerste maanden was er nog niet zoveel aan de hand. Ik zat op een roze wolk en vond alles leuk, lief en prachtig. Knuffelen en nog eens knuffelen dat deed ik vooral heel veel. Na drie maanden, toen ik weer aan het werk ging, stopte ik met borstvoeding en ging ik over naar flesvoeding. Toen begon het. Rook mijn baby de eerste maanden nog naar bloemetjes (echt!), opeens veranderde dat. Mijn baby werd een kleine stink poeperd! Als zij had gepoept rook ik dat soms al van 20 meter afstand. Niemand had mij hierop voorbereid of verteld hoe erg poepluiers stinken!

Dat zo’n klein babytje zo kan stinken!

Prullenbak

Ik had een prullenbak in haar kamer staan, gewoon zo’n simpele kleintje huis tuin en keukenprullenbak. Daar deed ik altijd alle luiers in. Op een dag liep ik op de gang langs haar kamer en dacht wat ruik ik nou? Bleken het die poepluiers te zijn. Het prullenbakje werd netjes naar het balkon verplaatst, dan zijn we daar van af, dacht ik zo! Maar ik kwam er al snel achter, en aan het geklaag van mijn man te horen hij ook, dat het niet heel fijn is om als het koud is, regent of donker is het balkon om te gaan om die luier weg te gooien. Laat staan als je deze elementen allemaal tegelijk te pakken hebt.. Hier moest toch een oplossing voor zijn. Na wat gezoek op internet leek het mij een goed plan een luieremmer te kopen. Na een paar dagen onze nieuwe vriend de luieremmer in huis te hebben kwam ik erachter dat ik nog steeds van alles rook! Wat! Hoe kan dat nou weer. Wat een rot ding!

 

LEES OOK: #11 Onbewoond eiland met je baby: de vier seizoenen slaapzak

Luieremmer it is

Tijdens een gesprek met een vriendin klaagde ik over het feit dat zo’n kleine lief meisje, zo veel viezigheid kan produceren waar ons hele huis nu naar stinkt. Zélfs de luieremmer kan ons niet helpen. “Maar heb jij geen Tommee Tippee dan?”, vroeg mijn vriendin. “Tommee wat?” zei ik. “Dit is dé luieremmer der luieremmers”, zei ze enthousiast. “Deze luieremmer heeft een uniek luierwegwerpsysteem. Je gooit de luier in de emmer waarna er de emmer direct zelf een zakje met antibacteriële folie om de luier sluit ,die 99% van alle bacteriën en dus geurtjes tegen houden”. Ik heb nog nooit zo’n leuk gesprek over poep gehad! Hier werd ik vrolijk van, zo’n ding moest ik hebben.

Tommee Tippee

Inmiddels staat de mooie luieremmer van Tommee Tippee op de kamer van mijn dochter en kan ik niet meer zonder! Deze werkt echt! Hij is simpel en stijlvol en kan het echt alle moeders aanraden die ook de babykamer (en de rest van het huis!) geurvrij willen houden! Praten over poep doe ik  nu trouwens direct al met vriendinnen zodra ze mij vertellen dat ze zwanger zijn! Je kan ze maar beter meteen goed voorbereiden toch!

 

Heb jij ook een item dat onmisbaar is voor jou en je baby? Laat het ons weten en stuur een bericht naar redactie@fammebaby.nl. Beschrijf waarom het voor jou en je kleine zo’n onmisbaar item is/was en wie weet vind je jouw item binnenkort op Famme Baby. Foto(‘s) erbij is leuk!

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

 

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#12 Onbewoond eiland met je baby: de luieremmer
Sluiten