De baby 19 jun 2017 Redactie

#11 Lieve Baby… ‘Ik zal je nooit vergeten’

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is beschrijfelijk mooi! Deze week de brief van een moeder die haar kindje helaas verloren heeft.

Lieve Jij,

Baby, jongen of meisje, mijn kind, mijn ongeboren kind, waarvan ik nooit zal weten hoe je er uit zal zien.
Zou je Papa zijn krullen hebben gekregen? Mijn ogen en oren? Papa zijn neus? Zou je onze allergie ook hebben en last hebben van jeuk? Het zijn van die simpele dingen, maar ik merk dat ze rond spoken in mijn hoofd.

LEES OOK: De brief van Carlijn aan haar baby

Jeetje wat hield ik al van je. Wat was ik aan het fantaseren en nadenken. Blij en enthousiast, maar lang mocht het niet duren. Ik mis je. Ik voelde me mama, maar nu toch ook weer niet. Ik kan je nooit in mijn armen nemen, nooit trots aan mensen vertellen over jou, nooit met je knuffelen of woelen door je haar, nooit buiten spelen, de schommel duwen. Je eerste mijlpalen vieren en voor je zorgen. Nooit écht je mama zijn.

Je bent mijn baby, mijn kindje, mijn allereerste kindje

Nooit er achter komen hoe dik mijn buik zou zijn geweest, wanneer ik je voor het eerst gevoeld zou hebben. Een heleboel nooit, een heleboel vragen en een heleboel verdriet. Wat had ik je graag gevoeld, zien groeien, baren, vasthouden, voor je zorgen en lief hebben. Je bent mijn baby, mijn kindje, mijn allereerste kindje. Hoewel ik hoop dat de pijn en het verdriet steeds wat minder word, zal ik je nooit vergeten. Want jij hoort bij mij. Ik hou van jou.

Dikke kus,
Je mama.

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#11 Lieve Baby… ‘Ik zal je nooit vergeten’
Sluiten