11 irritante opmerkingen die zwangere vrouwen te horen krijgen

Terwijl jij lekker op je roze wolk zit zwanger te zijn, hoor je soms dingen waarvan je denkt: serieus? Waarom?! Buurvrouwen die een horrorverhaal over hun bevalling vertellen, vreemden op straat die zéker weten dat er een tweeling in je buik zit…

Natuurlijk is het hartstikke lief al die extra aandacht dankzij je dikke buik en stralende gloed. Maar sommige opmerkingen komen niet zo lekker binnen, mensen. En ja, we zijn misschien wat overgevoelig op het moment. Iets met hormonen en een baby. Wil je iets echt aardigs zeggen? Hier een lijstje met 20 opmerkingen waarmee je niet fout kunt gaan.

1. Jeetje, die buik! Krijg je een tweeling? Nee? Weet je het zeker?

Nee, ik krijg geen tweeling. Echt niet. Ik weet het zeker. News flash: een zwangere buik komt in allerlei verschillende soorten en maten. Mijne is misschien wat groot uitgevallen.

2. Jij, zwanger? Ik vind jou helemaal geen moeder-type.

Oké fijn, leuk dat je die onzekerheid die elke vrouw heeft nog een keer extra aanwakkert. Dat kon ik inderdaad wel gebruiken.

3. O my god, toen ík moest bevallen…

Nee, stop. Ik hoef geen horrorverhalen van jouw bevalling te horen. Niet van jou, niet van de buurvrouw en al zeker niet van een wildvreemde. Ik ga op míjn manier bevallen, en jouw horrorverhaal valt op dit moment in de categorie ‘too much information’.

4. Oh, mag je dat gewoon eten?

Als je zwanger bent, betekent dat niet dat je níéts meer mag eten. Je moet gewoon even oppassen met sommige producten. Dus ja, die red velvet cake gaat er gemakkelijk in. Ook een hapje? Oh nee, ik moet voor twee eten.

LEES OOK: Wat je wél en vooral ook niet moet eten als je zwanger bent

5. Het gaat zó veel pijn doen! Ben je bang voor de bevalling?

Eh, nu wel ja. Thanks. Bedankt dat je me er aan herinnerd, ik dacht dat het een eitje zou worden om een watermeloen uit m’n vagina te persen.

6. Toen ik zwanger was, ben ik in totaal maar acht kilo aangekomen

En je at zeker alleen maar quinoa, havermout en sla? Sorry, dat vindt mijn baby niet zo lekker. Die houdt meer van chocoladerepen, Ben & Jerry’s en slagroomtaart.

7. Jouw buik is zo plat, je kán niet al zo lang zwanger zijn!

Ik weet toch echt zeker dat ik precies zo lang zwanger ben. En anders weten m’n ochtendmisselijkheid, zwangerschapsdementie en pijnlijke borsten het wel.

8. Je gaat toch wel borstvoeding geven, he?

Fijn, dat mensen hier meteen van uit gaan. Ik bepaal toch zeker zelf wel of ik borst- of flesvoeding ga geven?!

LEES OOK: ‘Breast ís best’, maar stop toch met die ‘Bressure’

9. Ben je niet een beetje te oud om kinderen te krijgen? Straks denken mensen nog dat je oma bent!

Thanks voor de tip. Ik ben 34, dus nee, ik vind mezelf niet te oud om kinderen te krijgen. Hoe oud was jij ookalweer?

10. Pffff, je hebt zeker een beetje last van je hormonen?

Ehm, ja. Ik ben namelijk zwanger. En inderdaad, dat betekent dat ik emotioneler, chagrijniger en gekker dan normaal ben. Misschien huil ik bij die nieuwe Whiskas reclame ja, maar dat katje is ook gewoon té schattig!

11. Denk je al na over een tweede?

Eh, hallo? Ik ben nog niet eens bevallen, waarom zou ik nu in hemelsnaam al nadenken over nóg een koter in huis? Laat me eerst even genieten van mijn eerste zwangerschap, dan praten we over drie jaar wel verder. Deal?

Welke persoonlijkheid heb jíj nu je zwanger bent? De 8 persoonlijkheden die elke zwangere vrouw in zich heeft

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 irritante opmerkingen die zwangere vrouwen te horen krijgen
Sluiten