De papa 12 okt 2017 Soraya Vogelaar

11 dingen die je als man beter niet kunt doen tijdens de bevalling

Het is een bijzonder moment wanneer je ziet dat je baby geboren wordt. Om dit voor de volle honderd procent mee te krijgen, kun je de volgende dingen liever niet doen tijdens de bevalling.

Dit advies komt uiteraard met een dikke knipoog, maar just in case is het handig om hier rekening mee te houden tijdens de bevalling.

1. Maak je niet druk om de wifi verbinding

Stel je eens voor: je bent net bij het ziekenhuis aangekomen en je zwangere vrouw heeft last van hevige weeën. Dan is je bezighouden met het kraken van het wifi wachtwoord nou niet heel handig.

2. Laat je ook maar niet afleiden door de tv

Mocht er een tv in de bevallingskamer aanwezig zijn, laat die dan maar uit. Tenzij je vrouw dit zelf ook wel wil natuurlijk. Het is veel mooier om in het moment te zij nu jullie bijna een echt gezinnetje gaan vormen dan om Piets weerbericht nog even te zien.

3. Klaag niet dat je vermoeid bent

Waarschijnlijk ben je al uren wakker om als een echte superheld je vrouw te steunen door alle weeën en fases van de bevalling heen. Dat zorgt natuurlijk voor wat vermoeidheid. Maar eerlijk? Tussen jou en je vrouw wint je vrouw het even in aandachts- en vermoeidheidsfactor.

4. Om over je honger nog maar te zwijgen

Waag het niet om zelfs maar ter sprake te brengen dat je honger hebt. Neem voor de zekerheid wat extra snacks mee. Jij blij, zij blij.

LEES OOK: Lief: papa’s die voor het eerst hun baby vasthouden

5. Verzwijg het feit dat ze tijdens de bevalling gepoept heeft

Of dat haar braaksel op jouw schoot belandde. Al dat soort gênante gebeurtenissen blijven tussen die vier muren, capiche?

6. Wacht met het verzenden van die bevallingsfoto’s

Crop er op z’n minst de private parts uit. Maar beter is gewoon om op een later moment samen met je vrouw de mooiste foto’s uit te kiezen.

7. Word geen Facebook-verslaggever

Een livestream op Facebook kan natuurlijk helemaal in jullie straatje liggen. Maar maak er wel duidelijke afspraken over met elkaar.

8. Geen paniek

Je partner zien bevallen is waarschijnlijk het meest zenuwslopende dat je tot nu toe mee gaat maken. Maar herinner je jezelf eraan dat je je niet te druk moet maken. En anders kun je je alvast voorbereiden met de bevallingsverhalen van deze vaders.

LEES OOK: Waar niemand het over heeft na de bevalling

9. Val niet flauw

Alvast een spoiler: je gaat meer bloed zien dan tijdens de gemiddelde actiefilm. Het wordt even doorbijten. Het is namelijk niet heel sexy als de verpleegsters en verloskundige drukker bezig zijn met jou bij bewustzijn brengen dan met je bevallende wederhelft.

10. Schrik niet als je baby er iets anders uitziet

Hier geldt – net als bij veel foto’s tegenwoordig – geloof niet in de perfecte plaatjes. Het merendeel van de pasgeboren baby’s ziet er niet picture perfect uit. Zo kan door de druk tijdens de bevalling zijn of haar hoofdje tijdelijk een iets andere vorm hebben. Relax, het hoort er dus bij.

11. Herinner haar niet aan de gekke dingen die ze zei onder invloed van medicatie

Van medicijnen ga je nou eenmaal raar ijlen. Vergeet haar uitspraken over eenhoorns en dat ze dacht dat je Barry Atsma was. Natuurlijk mag je er best wel eens om lachen, maar graag als binnenpretje en niet delen met anderen. Sst!

Hoe je die eerste weken met je baby doorkomt? Dit zijn de survival tips voor je eerste maand als kersverse papa..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Netmums

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 dingen die je als man beter niet kunt doen tijdens de bevalling
Sluiten