Daphne de Groot
Daphne de Groot Zwanger 11 okt 2017

10x waarom het fantastisch is om een meisje te krijgen (op Wereldmeisjesdag)

Listen up! Het is dus blijkbaar anders om een ‘jongensmoeder’ te zijn dan een ‘meisjesmoeder’, blijkt uit onderzoek van onze eigen redactie. Als we een artikel plaatsen over de populairste jongensnamen of dingen waar je achterkomt als je jongens krijgt, gaat dat altijd volledig door het dak. Doen we hetzelfde met meisjesartikelen? Nog steeds goed, maar wel significant minder. En eigenlijk vinden we dat dus stom.

Want hoezo is het cooler om een jongensmoeder te zijn en lijkt er een echte gang te zijn rondom het jongensmoederschap die bij de meisjesmoeders niet lijkt te bestaan. Muriel van Famme Baby heeft drie zoontjes en zegt dat zij dit gevoel herkent. Muriel: ‘Als jongensmoeder voel je je wel echt speciaal en valt er veel te high fiven en lachen over die kereltjes die kattenkwaad uithalen, over de uren langs het voetbalveld. Hele verhalen hebben we met elkaar. Het is wel een geuzendingetje, ja.’

De meisjesmoeders op de redactie vinden het ook wel een beetje ergerlijk dat gekoketteer over jongens. Meisjesmoeder zijn is net zo goed de bom.

En daarom maakten we dit lijstje. Laten we – op Wereldmeisjesdag – een ware meisjesrevolutie creëren. Enne, jongens zijn natuurlijk geweldig enzo, don’t kill the messenger. Maar daar schrijven we morgen gewoon weer over. Een meisje krijgen is ge-wel-dig:

1. Omdat je precies weet waar je aan toe bent

Shocker: je bent zelf een meisje. Je weet daarom (ongeveer) hoe haar lichaam en hoofd werkt. Alle fases heb jij ook meegemaakt. Nu heb je nog een lief, schattig meisje in je armen. Maar ooit is dat meisje een prachtige puber van 15. Jongens, hormonen, school, vriendinnen… Jij snapt het.

2. Roze mag, maar hoeft niet perse

Rood, geel en groen zijn ook hele mooie kleuren. En anno 2017 is blauw voor een meisje ook echt prima. Heel erg genderneutraal. Om met de HEMA filosofie te praten.

3. Maar roze mág dus wel

En is stiekem heel erg mooi. Paars ook.

4. Meisjes zijn lief

En zorgzaam! Als zo’n klein hummeltje je gaat verzorgen omdat ze doktertje speelt en een nat handdoekje op je hoofd legt…. Dan kun je me echt opvegen. Zo. Schattig.

4. Niet alleen jongens vinden plas- en poepgrapjes leuk

Mocht dat je ding zijn.

LEES OOK: De populairste meisjesnamen van 2017 tot nu toe, dit zijn ze

5. Tutten is een dagtaak (en het is heerlijk)

Dit zal gerust wel weer een gevoelige opmerking zijn, met het hele genderneutraliteit-relaas. Maar kom op, het is toch fantastisch om lekker samen te vlechten, make-uppen, jurken aan te trekken, etc.? Haarspeldjes zijn overigens een kansloze onderneming bij een dreumes. Dat je dat vast weet.

6. O ja… die unicornbadjas?

Die koop je misschien niet zo snel meer voor jezelf, maar voor je dochter is het geen probleem. Hoewel…unicorn is eigenlijk tijdloos… Kom maar door met de prinsessen verkleedjurken, tutu’s en het roze glitterbehang. Het kan allemaal.

6. Voetballen kan nog steeds

Misschien krijg jij een meisje dat niet echt fan is van glitterbehang en nagellak, maar liever vies wordt op het voetbalveld. De meisjes voetbalteams schieten als paddenstoelen uit de grond. Go EK heldinnen, ruim baan voor de voetbalchick.

7. Die heerlijke, typische vrouwenlogica

Hoe klein ze ook is, ze snápt gewoon bepaalde dingen. En dat is echt ontzettend grappig.

8. Omdat meisjes zich in hun mooiste outfit heerlijk kunnen laten gaan in de zandbak/regen/sneeuw/modder

En er dan eigenlijk nog veel mooier uitzien.

9. Omdat ze extra dol op hun papa zijn (en andersom)

Dat gevoel als je jouw stoere grote vent met een piepklein baby’tje in z’n armen ziet. Smelt! Het oerinstinct om zijn kleine meisje te beschermen is supermooi. Van de liefdevolle blik waarmee naar haar kan kijken, krijg je spontaan vlinders in je buik. Dat is dan ook wel echt het énige andere meisje waar hij zo naar mag kijken, overigens.

10. Omdat de wereld mooier wordt van meer (wijze, moedige, liefdevolle, verbindende) meisjes

Just sayin’.

PS. Het is vandaag Wereldmeisjesdag om stil te staan bij de rechten van meisjes, ze te erkennen en te verbeteren. De Verenigde Naties (VN) hebben 11 oktober tot Wereldmeisjesdag verklaard en werken samen met Plan Nederland. Plan wil met de campagne GirlPower aandacht vragen voor meisjes. Want elke 3 seconden wordt er een meisje gedwongen te trouwen voordat ze 18 jaar oud is. De gevolgen zijn dramatisch: zij moeten van school en worden op veel te jonge leeftijd zwanger. Met al 5 euro help jij een meisje aan een dosis GirlPower. Jouw cadeau wordt gebruikt om gelijke kansen voor meisjes te creëren en barrières voor onderwijs tegen te gaan, zoals gedwongen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.

O ja en trouwens, mannen? Wat blijkt: jullie hebben invloed op of de baby een jongen of een meisje wordt.

Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x waarom het fantastisch is om een meisje te krijgen (op Wereldmeisjesdag)
Sluiten