10 x trucs om te verbergen dat je geen alcohol kan drinken (omdat je zwanger bent, duh)

Redactie 7 jul 2018 Zwanger

Hoera! Je bent zwanger en je mag en wil dus geen alcohol meer drinken. In de eerste prille fase wil je je zwangerschap misschien nog niet aan de grote klok hangen. Maar hoe verberg je het als er stapavondjes en borrels op de planning staan?

Met de volgende tien manieren sla je op slinkse wijze de drankjes af.

1. Houd de boel voor de gek met een mocktail

Oké, deze vergt wel de nodige voorbereiding. Fluister de barman in dat je de hele avond cocktails gaat bestellen, maar dat jij een mocktail (dus zonder alcohol) wilt. Mojito? Natuurlijk! Niemand die doorheeft dat het de virgin versie is. Het kan wel zo zijn dat je later op de avond – of in de ochtend – je acteer skills uit de kast moet halen voor een dubbele tong en kater.

2. Kom iets eerder

Zorg dat je als eerste in de bar bent, zo kan de barman even een nep-drankje voor je in elkaar draaien. Dan ben je alvast voorzien. En de rest van de avond hoef je geen alcohol meer, want die eerste kwam dus echt binnen he!

3. ‘Sorry, ik heb een kater’

Vertel je vrienden dat je een onwijze kater hebt. Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat je gewoon even door moet halen. Want de beste manier om van een kater af te komen is natuurlijk door er nog eentje nemen. Maar sterk zijn, gewoon glashard beweren dat dat voor jou niet werkt.

4. Geef het aan de plantjes

Dit vergt wat lef en souplesse. Accepteer het drankje en loop subtiel langs een plantenbak of toilet om een deel uit je glas te lozen. Aangezien je zwanger bent, moet je waarschijnlijk toch ieder kwartier naar het toilet. Komt dat even mooi uit!

LEES OOK: Jongen of meisje? 11 briljante ideeën voor een gender reveal party

5. Neem een schijnslok

Als iemand een drankje voor je koopt, hoef je hem echt niet meteen weg te gooien. Zet het glas tegen je lippen, maar houd ze stijf op elkaar en neem geen slok. Deze truc werkt het beste in combinatie met het vorige punt.

6. ‘Nope, ik ben aan het detoxen’

Zeg dat je bezig bent met een detox, will do the trick voor een paar weken. sapkuur

7. Ik moet nog rijden/ik ben de BOB

Nee, je kunt écht niet met je collega’s meerijden naar die bedrijfsborrel. Of stel voor dat jij de BOB bent dit keer, dan kan de rest zich dankbaar te buiten gaan aan de drankjes.

LEES OOK: 8 essentiële beauty tips voor je zwangerschap

8. Ik heb net een paracetamol genomen

En drankjes mixen met pijnstillers lijkt je niet een heel strak plan. Daar kan niks op tegen zijn toch?

9. ‘Ik werk aan mijn beach body’

En dan is alcohol ten strengste verboden. Want oef, al die calorieën die kun je er gewoon echt even niet bij hebben.

10. Ik zit al aan mijn wijnlimiet voor de avond

Je had thuis alvast twee, drie glaasjes voor jezelf ingeschonken. En meer dan twee doe je echt niet meer.

Heb je eigenlijk niet zo’n zin hebben in al dit stiekeme gedoe tijdens je avondje uit? Dan kun je natuurlijk altijd nog gewoon zeggen dat je geen alcohol wilt. Punt uit. Easy does it.

Nu houd je je lippen nog stijf op elkaar, maar straks is het zover dat je het grote nieuws wereldkundig kunt maken. Kun je wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 14 originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Reageer op artikel:
10 x trucs om te verbergen dat je geen alcohol kan drinken (omdat je zwanger bent, duh)
Sluiten