De baby 13 apr 2017 Soraya Vogelaar

10x geniale hacks die elke moeder van een baby moét weten

We zijn dol op hacks. Van die slimheidjes die het leven net even wat makkelijker maken. Zoals deze handige tips & tricks voor iedereen die een baby heeft. Van flesjes die moeilijk schoon te maken zijn tot onuitwisbare vlekken in rompertjes, zo pak je het aan.

En ja, waarschijnlijk denk je heel vaak: dat ik daar zelf niet aan gedacht heb… Doet er niet toe. Nu weet je het!

1. Vlekvrije rompertjes

Zitten er lastige vlekjes in dat favoriete babyrompertje? Met dit mengseltje wordt het een eitje om ze eruit te krijgen. Even in laten weken.

Bron: My life in pink kim

2. Bye sokkenvreter

Het grootste mysterie ever: die van de verdwenen sokken. Want hoe goed je ook oplet, de helft is vroeg of laat verdwenen. Met de ieniminie sokjes van je baby gaat het al helemaal zo mis. Stop ze daarom in één waszak die in de wasmachine kan, dan raak je ze niet meer kwijt.

Bron: twotwentyone

Ook slim: even ons Liken! Zo blijf je op de hoogte van nog meer slimme hacks en andere praktische en vooral ook leuke dingen je als zwangere of kersverse mama wilt weten.

3. Binnen handbereik

Wil je liever niet weglopen bij de kinderstoel of zoek je je altijd suf naar schone slabbetjes, plak een haakje op het ruggedeelte van de kinderstoel. Zo heb je ze altijd bij de hand.

Bron: definitely jennifer

4. Help, een poonami!

Grote kans dat jij dit – net als wij – ook altijd fout hebt gedaan: het rompertje van je baby uittrekken na een poepexplosie. Jij trok ‘m vast ook over het hoofdje met alle smerige gevolgen van dien. Dat kan anders, want daarom zijn rompertjes dus zo gemaakt.

5. Perfecte hoeveelheid shampoo

Dit is ideaal als er altijd net wat teveel babyshampoo uit de fles gutst. Door de shampoo over te gieten in een lege zeepdispenser krijg je altijd de juiste dosering.

LEES OOK: 10 super slimme hacks voor de buggy die iedere mama moet weten

6. Schone flesjes

Baksoda, zeep en heet water zijn je beste vrienden. Deze droomcombinatie zorgt ervoor dat de drinkflesjes in een mum van tijd schoon zijn.

Bron: hometalk

LEES OOK: Stelling: je baby alleen thuislaten is niet oké (ook niet heel eventjes).

7. Tissue massage

Ga eens rustig over het gezicht van je baby met een zakdoekje. Als het goed is slaapt ‘ie binnen veertig seconden. Best het proberen waard toch? Hoe het precies in z’n werk gaat, zie je hier.

8. Moedermelk-ijsjes

Na Chardonnay-ijs, truffel-ijs en andere bijzondere smaken klinkt moedermelk-ijs eigenlijk helemaal zo gek niet. Je baby zal het heerlijk vinden en krijgt bovendien op een andere manier z’n mega gezonde voeding binnen. En krijgt je baby tandjes dan verlicht het ook nog eens de pijn. Hoe je het maakt? Je kan het doen door speentjes in ijsklontjesbakjes met moedermelk te stoppen, zoals op de foto. Helaas is dit zo’n veilige manier (denk: losschieten ijsje). Maak daarom liever ijssticks van de moedermelk waar je baby veilig op kan sabbelen als ‘ie een paar maanden oud is.

Bron: anwjohnston

9. Vacuüm luiers

Je hoeft onderweg niet te zeulen met stapeltjes losse luiers die veel ruimte innemen in je tas of koffer. Verpak ze vacuüm, zo neem je ze een stuk makkelijker mee. Easy does it!

10. Beentjes omhoog

Krampjes en reflux zorgen voor wat ongemak bij je baby. Met een simpel trucje zorg je al voor wat verlichting. Duw zijn of haar beentjes zachtjes tegen de borst. Het hele filmpje zie je hier.

Krijg je geen genoeg van handige hacks voor jou en je baby? Dan hebben we goed nieuws! Met deze hacks heb je in no time een babyproof huis.<

Buzzfeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x geniale hacks die elke moeder van een baby moét weten
Sluiten