De mama 14 mrt 2017 Soraya Vogelaar

Oeps! 10 nogal gênante momenten tijdens de bevalling

Een natuurlijke bevalling is hard werken en tijdens al die inspanning floept er nog wel eens wat uit. Zowel letterlijk als figuurlijk… Niet alleen vruchtwater helaas, maar ook dingen waar je later liever niet meer aan terugdenkt.

Tien vrouwen zetten hun schaamte opzij op het forum van Netmums en deelden gênante momenten.

1. Oeps, foutje

Shikiera: ‘Ik zat in de laatste fase van mijn zwangerschap en was hartstikke nerveus. Ik lag op bed en opeens was deze helemaal nat. Ik was in de veronderstelling dat ik op het punt van bevallen stond. Haastig vertrok ik naar het ziekenhuis. Daar werd mij verteld dat mijn vliezen niet gebroken waren, maar ik gewoon in mijn bed had geplast!’

2. Auw!

Nina: ‘Ik gaf per ongeluk mijn dokter een trap tegen zijn hoofd tijdens de bevalling.’

3. Bikinilijn

Amy: ‘Ik moest een keizersnede ondergaan en was hier totaal niet op voorbereid. De verloskundige moest me daar beneden snel even scheren voordat we verder konden. Zo gênant! Maar ik zweer dat het niet een heel oerwoud was!’

4. Groene stroom

Laura: ‘Uit het niets moest ik overgeven, ik voelde het totaal niet aankomen. Het was zo heftig dat het naar de andere kant van de kamer vloog en op een haar na mijn vader miste.’

5. Knoeien

Rachael: ‘Ik heb overgegeven op mijn arme moeder en mijn zus haar nieuwe schoenen zijn verwoest door mijn bloed.’

LEES OOK: 6 dingen die niemand je vertelt over je vagina na de bevalling.

6. Waterlanders

Kay: ‘Ik was extreem nerveus toen ik onder narcose moest. Ik begon hysterisch te lachen en huilen tegelijkertijd. Volgens de verloskundige werden andere vrouwen bang van het lawaai dat ik maakte. Na de geboorte huilde ik aan één stuk door. Blijkbaar had het personeel er genoeg van; ze hebben me maar een privékamer aangeboden.’

7. Grote boodschap

Alison: ‘De verloskundige was bezig met het breken van mijn vliezen toen ze zei dat ik moest persen. De baby kwam al na een paar keer persen, maar dat was niet het enige… de curry van de avond ervoor kwam ook mee en de verpleegkundige zat helemaal onder. Het werd nog erger; mijn baby poepte ook over haar heen toen hij ter wereld kwam. De arme vrouw moest meteen een douche nemen.’

LEES OOK: Van natuurlijke bevalling tot keizersnede: 10 video’s die je ALLES laten zien.

8. Aii..

Emily: ‘Mijn ruggenprik werkte niet goed. Ik kreeg vlak voor het persen nog een injectie. Ik begon te tieren tegen de anesthesist. Ik zei dat ze wel een kwakzalver moest zijn als ze niet eens een ruggenprik voor elkaar kon krijgen. Ik hoorde later van mijn partner dat ik ook vroeg waar ze haar diploma gehaald had. Ik durf me nooit meer in dat ziekenhuis te vertonen.’

9. Verkeerd verbonden

Philippa: ‘De baby was er al bijna toen een verloskundige binnenkwam. Ze vertelde dat mijn moeder maar bleef bellen naar de afdeling en of ik haar wilde laten weten hiermee op te houden. Toen ik vroeg waarom, was het antwoord: ‘Ze wil weten hoe ze haar favoriete televisieprogramma kan opnemen.’ Ik schaamde me dood en heb ontelbaar vaak mijn excuses aangeboden.’

10. Lawaai

Julie: ‘Door omstandigheden was ik opeens genoodzaakt thuis te bevallen. Ik weet nog dat ik tijdens de weeën keihard begon te vloeken tegen mijn partner. Ik denk niet dat mijn moeder en andere familieleden voor dat moment ooit zulke schuttingtaal uit mijn mond hebben gehoord. Toen ik na de geboorte naar het ziekenhuis kon, stonden zelfs de buren buiten te kijken.’

Heb jij ook zo’n gênant – maar tegelijkertijd hilarisch moment gehad tijdens je bevalling? Laat het weten op onze Facebook-pagina.. En Like ons vooral als je nog meer leuke artikelen van Famme Baby wil lezen!

Benieuwd naar meer bevallingsverhalen van ervaringsdeskundigen? Zo voelt een bevalling echt en zij kunnen het weten…

Netmums forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Oeps! 10 nogal gênante momenten tijdens de bevalling
Sluiten