10x de mooiste kleine gebaren die new moms een steuntje in de rug gaven

Soraya Vogelaar 11 okt 2017 De mama

Een klein gebaar maakt een groot verschil. Buzzfeed vroeg aan haar leden wat voor hun de meest waardevolle hulp was na de bevalling. En dat levert prachtige en ontroerende verhalen op. Houd je tissues binnen handbereik.

1. Troost van een vreemde

‘Toen mijn zoon net geboren was, werd mijn man uitgezonden op een militaire missie. Ik moest ondertussen ook nog zorgen voor onze 2-jarige peuter en ik was zes duizend kilometer verwijderd van mijn vrienden en familie. Ik was eenzaam en huilde veel. Toen ik op een dag zat te wachten in de wachtruimte bij de dokter, kwam een vrouw naar me toe. Ze legde haar hand op de mijne en zei tegen me dat ik een goede moeder was. Ik kon niet anders dan huilen in haar armen. Ik zal nooit vergeten hoe een onbekende ervoor zorgde dat ik me weer goed voelde.’ – Ashli Shockley

2. Mams kan de was doen

‘Ik had geen wasmachine en geen droger dus kwam mijn moeder elke week langs om mijn zoons’ vuile was op te halen. Ze ging dan alles wassen, drogen en opvouwen. Een paar dagen later kreeg ik een hele lading schone was terug.’ – Erin Golembewskier

3. Een overnachting

‘Mijn baby bracht twee weken door op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) en het ziekenhuis is een uur reizen vanaf ons huis. De lange rit was afschuwelijk. Telkens het ziekenhuis verlaten zonder mijn zoontje is het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen. Mijn schoonmoeder en schoonzus hebben een paar dagen later een AirBnB dichtbij het ziekenhuis voor ons geregeld.’ – angelinan4bcbd51f2

LEES OOK: 13 bijzondere foto’s en verhalen van moeders die bevielen met een keizersnede

4. Een kopje koffie

‘Een vriendin herkende de signalen van een postnatale depressie bij mij. Ze zorgde ervoor dat ik niet alleen was. Iedere ochtend, stipt om 8 uur, stuurde ze mij een berichtje waarin stond dat de koffie gezet was en ik bij haar op bezoek kon komen. Ze heeft zo mijn leven gered en waarschijnlijk ook dat van mijn zoon.’ – thedocterismyparabatai

5. Moedermelk en havermoutkoekjes

‘Drie dagen na de geboorte van mijn dochter, was mijn melkproductie nog steeds niet op gang gekomen. Het maakte me van streek omdat ik haar graag borstvoeding wilde geven. Een vriendin kwam langs met een bord vol havermoutkoekjes en vier zakken met haar eigen ingevroren moedermelk. Ik was zo dankbaar dat ik moest huilen. Tegen de tijd dat haar moedermelk op was, kwam mijn melkproductie op gang.’ – Rachele

6. Diepvriesmaaltijden

‘Mijn moeder kookte een lading aan maaltijden die ik kon invriezen. Dit hielp me door de eerste maand na de bevalling.’ –inglishkn

LEES OOK: 6 dingen die je niet per se hoeft op te geven als je zwanger bent

7. Goed inzicht

‘Iedereen zei tegen me dat ik vooral moest genieten van deze fase. Maar mijn vader kwam met een compleet ander advies. Hij zei: ‘Op dit moment wordt het een ondankbare baan. Er wordt geen mama ik hou van je gezegd. Er zijn geen schattige lachjes. Er wordt alleen maar gehuild en je moet raden wat er mis is. Maar het wordt makkelijker en leuker. Geef het een paar maanden de tijd.’ Hij had absoluut gelijk.’ – Brianne

8. Boodschappen cadeau

‘Mijn baby was een maand oud toen ik een keer met hem in de supermarkt stond. Bij de kassa deed mijn gift card het niet. Ik had verder geen geld bij me en kreeg tranen in mijn ogen. Een oudere vrouw kwam naar me toe en betaalde mijn 40 euro aan boodschappen. Ik kon alleen maar naar haar glimlachen.’ – jbishop1101

9. De afwas doen

‘Mijn beste vriendin kwam lang en begon – zonder dat ik het van haar vroeg – de afwas te doen. Ik krijg nog altijd tranen in mijn ogen wanneer ik aan die simpele, lieve daad denk.’ – Leslieh

10. Een latte en een muffin

‘Toen mijn eerste kindje pas een paar weken oud was, maakte ik een grapje op Facebook door te smeken om koffie. Een halfuur later stond mijn tante op de stoep met een latte en een muffin. Ze liet me vervolgens een heerlijke lange douche nemen terwijl zij ondertussen de baby knuffelde.’ – c480a9392b

Ook heel ontroerend: deze moeder doet er vier dagen over om het flesje van haar baby te vullen met moedermelk.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Buzzfeed

Reageer op artikel:
10x de mooiste kleine gebaren die new moms een steuntje in de rug gaven
Sluiten