De mama 12 dec 2017 Daphne de Groot

10 uitdagingen als je een fashionista bent én moeder wordt

Vol zelfvertrouwen loop ik over straat. Zonder in een spiegel te kijken kan ik zeggen dat ik er fan-tas-tisch uitzie. Mijn outfit is on point, mijn wenkbrauwen on fleek en mijn selfies to die for. Althans zo was mijn leven vòòr kind. Je zal als ware fashionista maar een baby krijgen. Niet te doen, of wel…? 

Waar je voor je zwangerschap alle tijd hebt om op en top gestyled voor de dag te komen, wordt dat met een baby toch een ander verhaal. Had je eerst voor je de deur uitging uitgebreid tijd om te douchen, make-uppen en je haar te stylen, tegenwoordig ben je blij als je haar gewassen is… Zonder gekkigheid, als je ervan houdt om stylish voor de dag te komen dan komen er na kind nogal wat uitdagingen op je pad.

1. De magische 0,49 seconden om je make-up op te doen

Contouring? Haha! Nope, dat zit er niet meer in met een baby. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om anderhalf uur eerder op te staan. Je weet wel. Na een nacht waarbij je al een paar keer je baby hebt moeten voeden terwijl je vent er keihard doorheen snurkte. Maar we kunnen veilig zeggen dat weinig moeders die puf kunnen opbrengen. Tip: investeer in een goede concealer.

2. Was er een tijd dat er geen spuugvlekken op je shirt zaten?

Mooi was dat. Dat je kleding alleen vies werd als je er zelf iets op morste. Die tijd is voorbij. Neem dus voor de zekerheid maar drie extra shirtjes mee naar die koffiedate. (Ja, drie ja).

3. Gekrompen kleding

Ik ben niet gegroeid, mijn kleding is gekrompen. Dat is een statement waar ik bij blijf, net zolang tot de kleding op magische wijze weer om mijn dijen past. (En vooruit: investeer ook de komende tijd in kleding die je goed past, zodat je er niet uitziet als een rollade die alvast ingebonden is voor de feestdagen.)

4. Niet little black dress, maar: big black everything

Zwart dragen rockt, nu nog meer dan voor je bevallen was. Waarom? Ik zou kunnen zeggen dat het ‘mooi afkleedt’. Maar gezien ik die term háát (ik ben namelijk precies goed zoals ik ben), zeg ik alleen dit. Zwart is tijdloos, chique, kent geen seizoenen en het staat iedereen. Side note: pas op voor spuugvlekken. Spuugvlekken en zwart? Geen goede combi.

5. Bijpassende kinderwagen

Voel jij je helemaal aangesproken door punt 4? Zoek niet verder, we hebben precies de kinderwagen voor je. Wij zijn verliefd op Joolz Geo² Studio noir. Een compleet zwarte kinderwagen. Hoe gaaf is het dat er een kinderwagen is die helemaal bij je outfit past? Als je ‘m dit jaar nog besteld krijg je er bovendien een bijpassende slaapzak bij.

6. Hakken vs. sneakers

Waar je er voor je zwangerschap misschien totaal geen moeite mee had om de hele dag op hakken rond te lopen, wordt dat nu wel even wat anders. Sneakers zijn je nieuwe beste vriend. Zeker als je met eerder genoemde kinderwagen op pad gaat. Tip: bij Sneakerbaas vind je de tofste sneakers die ook nog een beetje bijzonder zijn. Tof om je hele outfit mee te pimpen. Kleine moeite, groot resultaat.

7. Is het dan nu tijd voor een kort kapsel?

Je zegt al bijna tegen Bruno de kapper: ‘zet verdomme die schaar er maar in, ik ben het zat.’ Het is verdomd aantrekkelijk met een grijpgrage baby in je armen om kort te gaan, maar ik zeg toch stop. Er is altijd nog het simpele elastiekje. En droogshampoo (zie punt 1). Check ook deze leuke kapsels die je binnen een minuut voor elkaar hebt.

8. Die volle luiertas…

Een overvolle luiertas is niet echt iets waar je onderuit komt als kersverse moeder, zo bang ben je steeds om iets te vergeten of te kort te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat stijlvolle luiertassen.

9. Investeer in een goede (voedings)beha

Die mooie fragiele lingeriesetjes van voor je zwangerschap kunnen voorlopig verstoffen in je ondergoedla. Snik! Vooral je borsten groeien en krimpen wat af in deze tijd. Wat je ook doet, investeer in goede beha’s. Er zijn gelukkig inmiddels ook genoeg (voedings)beha’s verkrijgbaar met een leuk printje, waardoor het geheel er ook nog appetijtelijk uitziet. En hoe mooi die beugelbeha’s ook zijn, het is voor nu toch echt verstandiger om die links te laten liggen.

10. Babyshoppen blijkt stiekem veel leuker

Dit is misschien nog wel de grootste shocker van allemaal. Maar eerlijk gezegd lijkt het ook allemaal gewoon iets minder belangrijk om 100% fashionable door de deur te komen. Het is stiekem veel leuker om nieuwe pakjes voor je baby te shoppen/een kinderwagen uit te kiezen/een babykamertje in te richten.

Allemaal met een flinke knipoog geschreven natuurlijk, maar oh wat zijn we blij met mooie stylish merken die de jonge moeder er alleen nog maar mooier uit willen laten zien. Hoera dus voor Joolz, want rondparaderen met je baby in de nieuwe Iconic Black is volledig fashionproof.

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 uitdagingen als je een fashionista bent én moeder wordt
Sluiten