Inspiratie: 10 babykamers die niet roze of blauw zijn

Soraya Vogelaar 23 apr 2017 De baby

Bij een baby hoort een babykamer. Blauw of roze is leuk, maar kan een tikkeltje afgezaagd zijn. Of je wilt een gender neutrale kamer, omdat je niet weet of je een jongen of een meisje krijgt. Famme Baby speurde de leukste babykamer inspiratie voor iedere smaak.

1. Voor de bohemian baby

Men neme een mooi tapijt in vrolijke kleuren op de vloer, liefst met een Perzische look. Je geeft de kamer een extra knus gevoel door wat planten, kussens en zachte materialen toe te voegen. Ook mooi: de zwarte muur hieronder die beschilderd is met planten en dieren.

babykamers
Bron: Jamie Street
babykamers
Via Pinterest

2. Voor de liefhebber van minimalisme

Less is more. Als je hiervan houdt is het eigenlijk heel simpel. Kies voor zo min mogelijk accessoires. Je houdt de boel nog strakker door voor een neutrale tint te gaan. Wit zoals hieronder kan maar ook grijs, beige en taupe zijn geschikte kleuren.

babykamers
Bron: Instagram RC studio
babykamers
Bron: petit and small

LEES OOK: 19 essentials voor als je zwanger bent en bedrust moet houden

3. Voor de liefhebber van folklore

Beken jij liever kleur? Dat kan op verschillende manieren. Kies voor kleuren op de muur of op de grond. Of ga gewoon voor alles in verschillende kleuren. Met het beddengoed in een opvallende kleur, heb je een leuk detail te pakken.

originele babykamers
Bron: vintage revivals
babykamers
Bron: design sponge

4. Als je de ruimte deelt

Woon je in een studio appartement of is de babykamer nog niet af? Dan is het misschien iets lastiger om los te gaan met blauw of roze als je ook rekening moet houden met de rest van je interieur. Gelukkig is ook daarvoor genoeg inspiratie.

babykamers
Bron: project nursery

LEES OOK: 15x originele en leuke babykaartjes

originele babykamers
Bron: elements of style

5. Voor de liefhebber van grafische prints

Designs en printjes zijn niet gek. Je kan de kamer zo op verschillende manieren een uniek karakter geven. Denk aan quotes in lijsten of posters en afbeeldingen. Maar het hoeft niet bij een lijst te blijven, met een kek behangprintje kom je ook een heel eind. Een lamp in een aparte vorm erbij en jouw babykamer is af.

originele babykamers
Bron: petit and small
originele babykamers
Bron: Oilo Studio

Krijg je geen genoeg van leuke ideeën voor de babykamer? Wij hebben een leuke babykamer trend gespot: de shelfie.

Reageer op artikel:
Inspiratie: 10 babykamers die niet roze of blauw zijn
Sluiten