De baby 19 aug 2018 Marleen Staal

10 Manieren om restjes babyvoeding tóch nog te kunnen gebruiken

Of je nu zelf woest met de staafmixer de keuken onveilig maakt of het koopt: babyvoeding is een lastige. Niet alleen het geven (tot ziens witte blouse), maar vooral het inschatten. Hoeveel is nou genoeg? Mocht je nou babyvoeding overhouden, gooi het dan niet weg. Maar duik weer terug die keuken in.

Restjes babyvoeding

Stiekem vinden we zo’n fruithapje ook best lekker (guilty pleasure, iemand?) op z’n tijd, maar vooruit. De baby mag eerst. Is er wat over? Dan kun je het mooi gebruiken als geheim ingredient in de volgende maaltijden.

LEES OOK: Hoe veel babyvoeding moet een baby eigenlijk eten? Een expert vertelt

Ontbijt
Fruithapje over? Meng een beetje ervan met je havermout of yoghurt, lekker voor in de ochtend. Een makkelijke toevoeging en het smaakt net wat gezelliger dan kale kwark.

Appelmoes
Mix overgebleven babyfruit met appels en kaneel voor een appelmoes met een twist. Appelmoes met mangosmaak bijvoorbeeld, heerlijk.

Jam
Fruithapjes zijn perfect te gebruiken als alternatieve jam. Broodje roosteren, beetje boter en fruitpuree en klaar is je zoete ontbijt. Maar als spread met een beetje kalkoenfilet is het weer perfect als lunch voor naar werk.

Pasta
Voor een goed gevulde pasta op tafel, meng je een klein beetje van een groentehapje in de tomatensaus. Of je maakt een gezonde, groene pizza en belegt de bodem met een restje groenteprut in plaats van tomatenpuree.

LEES OOK: DIY: 10 Manieren om de potjes van je babyvoeding te gebruiken

Soep
Si, soep! Dat is het magische antwoord op zo’n beetje alles wat je overhoudt aan groente. Dat geldt ook voor de groentehapjes van je kleine. Mix het met een aardappel, wortel, een bouillonblokje en water tot een goed gevulde maaltijdsoep.

Omelet
Een beetje van een groentehapje in je omelet, geeft het net iets meer body tijdens de lunch. Of je mixt er geraspte aardappel doorheen en je hebt een frittata.

Chili
Vleespuree over? Meng dit in een stoofschotel, gooi het door de chili con carne of maak er gehaktballetjes van voor in een soep.

Ontbijt onderweg
Hartige muffins; je moet er van houden. Maar ze zijn wel heel ideaal als ontbijt on the go. Beetje babygroente erdoor heen en hij is goed gevuld.

Smoothie
Babyfruit kan je in elke smoothie gooien. Lekker als je net een smaakje mist. Beetje yoghurt, sinaasappels, een banaantje en een wat babyfruit: in een handomdraai klaar.

Pannenkoeken
En last but zeker not least: pannenkoeken met fruit! Skip de standaard appel en meng wat over is van het fruithapje door het beslag.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 Manieren om restjes babyvoeding tóch nog te kunnen gebruiken
Sluiten