De baby 12 jun 2017 Bettina Neseker

#10 Lieve Baby… ‘ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat jij een meisje was’

In deze serie schrijven moeders een brief aan hun (ongeboren) baby. Brieven vol passie, vol emotie en vooral vol moederliefde. Want de band tussen moeder en kind is beschrijfelijk mooi! Deze week de brief van Carlijn.

Lief dochter,

Wat ben ik blij dat jij een meisje bent. Want ja sorry, ik wilde echt heel graag een meisje. Natuurlijk vind ik het ’t aller aller aller fijnst dat je helemaal gezond bent. Maar toen ik hoorde dat ik een meisje kreeg sprong ik echt een gat in de lucht. Ik moest zóveel weken wachten om zeker te weten dat jij een meisje zou zijn. Diep van binnen zei mijn gevoel al wel dat ik in verwachting was van een meisje. Maar ik was ook bang dat mijn intuïtie mij voor de gek hield omdat ik het zo graag wilde. Een soort wishful thinking zeg maar.

Mijn intuïtie bleek gelukkig te kloppen

We waren bij de verloskundige voor de 20 weken echo. Daar hebben wij het geslacht op een briefje laten schrijven. Je vader en ik gingen s’avonds uiteten en hebben samen de envelop opengemaakt om te kijken wat de verloskundige op het briefje had geschreven. We moesten nog even nadenken want ze had een rondje getekend met een pijl naar onder. Het symbool voor een meisje. Aangezien wij dat niet heel vaak gebruiken moesten wij echt even nadenken wat het nou was! Maar jij was tocht echt een meisje! YAY!

Dat ik graag een meisje wil komt vooral door het feit dat ik zelf een meisje ben. Ik snap meisjes gewoon beter! Ik heb ook nooit een broer gehad en veel jongensvrienden heb ik eigenlijk ook niet, dus misschien is dat het ook. Niet dat ik zelf nou het meest girly girl meisje ben dat er is. Ik hou zeker van een goed jurkje en een laagje make up. Maar gewoon alleen mascara en wat gloss, en een jurkje met gympen eronder, geen hoge hakken. Wat voor een soort meisje jij zal worden dat weten we nog niet. Stiekem droom ik er weleens van, dat jij dan op mij lijkt en we een beetje dezelfde kledingstijl zullen krijgen. Samen in een skinnyjeans over straat. Haren beide in een knot. Mijn kleine mini-me. Maar waarschijnlijk zul je net zo’n rebel worden als ik vroeger was, en lekker alleen aan willen wat je zelf wilt en niet wat je moeder wilt!

LEES OOK: De brief van Fleur aan haar baby

Waar ik mij het meest op verheug is op alle meisjes dingen die wij kunnen gaan doen! Lekker samen kleuren, knutselen en kleien. Met de poppen spelen. Verkleden. En ook iets waar ik mij nu al op verheug; met de barbies spelen! Dat vond ik vroeger fantastisch en aangezien mijn moeder, jouw oma, al mijn barbie spullen heeft bewaard kunnen we dat over een paar jaar meteen gaan doen. Ik zie ons al helemaal samen zitten tussen alle barbie poppen.

Wat ik hoop, is dat wij het goed zullen kunnen vinden later. Dat we een mooie ‘moeder-dochter’ band krijgen. Dat jij altijd alles tegen mij zal en wil vertellen. Dat je het gevoel zal hebben dat je alles aan mij kwijt kan. Dat je mij kan vertrouwen. Dat ik niet zal oordelen. Dat je jezelf bij mij kan zijn. Dat je het gevoel zal hebben dat ik trots op je ben. Dat alles goed zal zijn, als jij maar gelukkig bent. Dat ik altijd achter jouw keuzes zal staan. We gaan het zien, lief meisje van mij.

 

Wat wil jij je (ongeboren) baby vertellen? Wat wens je hem of haar toe? Wat zijn je dromen en je angsten? Schrijf je baby een brief en mail hem naar redactie@fammebaby.nl. Wie weet, staat jouw verhaal dan binnenkort hier op Famme Baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#10 Lieve Baby… ‘ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat jij een meisje was’
Sluiten